Medveles

2022.07.03. 12:20

Ismét medvét láttak a nógrádi határban

Három szemtanú is jelentkezett.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Szokolya település közösségi oldalán számoltak be arról, hogy nem messze a megyehatártól medvét láttak, Börzsönyliget-Morgó kanyar környékén.

- Jelenleg csak a három szemtanú információja áll rendelkezésünkre. Nincsenek bizonyítékok! De kérjük Önöket, hogy elővigyázatosak legyenek, lehetőleg ne menjenek az erdőbe, külterületi részekre gyalogosan! Az illetékes hatóságokat értesítettük! A medve védett állat! Legyünk sokkal körültekintőbbek! - olvasható a bejegyzésben.

A medvék hatalmas területet tudnak bejárni

Mint arról korábban beszámoltunk az elmúlt hetekben a nógrádi megyehatár közelében is vadkamera rögzítette azt az állatot, amely a Cserhátalján és Aszód környékén kóborolt. Ezután több helyen, köztük Vanyarcon, majd Erdőkürtnél és Bercelnél is látták a medvét. Ebből arra lehet következtetni, hogy az állat a nógrádi erdőkben valószínűleg már nemcsak vendég, hanem egy-két példány állandóan itt tartózkodik. Legutóbb pedig a Bükkben fotóztak le egy vadállatot.

 

 

Címkék#medve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában