Városüzemeltetés

2022.07.01. 10:40

Immár két alpolgármester segíti Bátonyterenye működését

A város legutóbbi testületi ülésén egy fővel bővült annak vezetése, ugyanis a Király Attilát, a Fidesz-KDNP helyi önkormányzati képviselőjét alpolgármesterré választották. Így Letovai Zoltán mellett szerdától már ketten látják el ezt a pozíciót.

Gulyás Edina

Király Attila

Forrás: Archív fotó

– Az elmúlt években volt már példa arra, hogy két alpolgármester tevékenykedett Bátonyterenyén. Letovai Zoltánnal eddig próbáltuk ketten állni a sarat, de bőven adódik elvégzendő feladat így szükség van a dolgos kezekre – fogalmazott Nagy-Majdon József polgármester, akinek javaslatára napirendre került a kérdés. – Király Attila eddig tanácsnokként segítette és irányította a városban zajló különböző munkálatokat. A jövőben a település karbantartására és üzemeltetésére vonatkozó feladatokat alpolgármesteri hatáskörbe emeljük, amelyet főállásban Király Attila fog a továbbiakban is koordinálni. 

A városvezető javaslatát a képviselő-testület jelenlévő tagjai egyhangúlag támogatták, tizenegy igen szavazattal döntöttek az új alpolgármester személyéről, aki ezt követően letette az esküt, így szerdától két alpolgármester segíti Bátonyterenye működését és fejlődését. 

– Nagy öröm számomra, hogy jelöltek erre a pozícióra, és nagy megtiszteltetés, hogy a képviselőtársaim szinte valamennyien alkalmasnak találtak arra – számolt be megkeresésünkre Király Attila, hozzátéve: – Nagy kihívást is jelent számomra az új feladat, hiszen Nagy-Majdon József és Letovai Zoltán kiváló párost alkotnak és nagy tapasztalattal vezetik a várost. 

Mint mondta, helyi önkormányzati képviselőként igyekezett minél több időt a helyiek között tölteni, meghallgatta a gondjaikat, az ötleteiket, jó kapcsolatot alakított ki az intézmények vezetőivel is. Alpolgármesterként is ezt az utat szeretné tovább járni, és hatékonyan dolgozni a térség és a gazdaság fejlődéséért. 

– Csütörtökön volt az első munkanapom, ami rendkívül hatékonyan telt. Reggel rendkívüli testületi üléssel indult a nap, majd egy pályázat kapcsán kerekasztal-beszélgetésen vettem részt, végül Semmelweis-nap alkalmából köszöntöttük városunk egészségügyi dolgozóit – ismertette az új alpolgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában