Beruházások

2022.07.19. 13:54

Három fejlesztést is megvalósított az erdőtarcsai egyházközség

Több beruházás is a végéhez közeledik a településen. Markó Róbertné, a község polgármestere lapunknak elmondta, hogy a Magyar Falu Programban nyert pályázatot a Római Katolikus Egyház a közelmúltban.

N. O.

Forrás: Beküldött fotó

– A kapott összegből egy régi, elhagyatott épületet vásároltak meg, amelyet aztán kívül-belül felújítottak. Kicserélték például a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtést, és mindezeken kívül új tetőt is kapott az ingatlan, amely ezután közösségi házként fog működni. Itt szeretnénk a helyiek számára különféle programokat és foglalkozásokat szervezni, de a hittan óráknak is ez az épület ad majd otthont a terveink szerint – közölte Markó Róbertné.

Hozzátette: ezen túlmenően a temetőben lévő ravatalozó is új köntöst kapott nemrégiben, amely szintén a helyi egyházközség tulajdonában van. A polgármester kifejtette, hogy jelenleg is zajlanak a munkálatok a templom épületén, amely kívülről szépül majd meg. A megújult ingatlant, a ravatalozót és a templomot is augusztus 20-án, vasárnap fogják átadni. 

Forrás: Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában