Díjátadó

2022.07.13. 18:01

Fotókon keresztül is megcsodálhatjuk a száz éve várossá nyilvánított Salgótarján gazdagságát

A megyeszékhely várossá nyilvánításának századik évfordulójához kapcsolódóan írt ki fotópályázatot idén áprilisában a Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ amatőrök számára. Annak díjátadó ünnepségét tartották szerdán a központban.

Gulyás Edina

Fotó: Hegedűs Márk

– A pályázat témája a nógrádi megyeszékhely egyediségének, szépségeinek bemutatása volt. A felhívásra tizenketten jelentkeztek 61 képpel. A fotókat hét tagú zsűri bírálta el – ismertette Tolnai Sándor, a szolgáltató központ szakmai munkatársa.  

Dr. Huszár Máté, a város alpolgármestere a megnyitón arról beszélt, hogy nagyon fontosnak tart minden civil megmozdulást, valamint azt, hogy egyre több szervezet csatlakozik a 100 éves város emlékév programsorozatához. 

– Önkormányzatunk rendre intéz pályázati felhívásokat különböző korosztályoknak, más-más témakörben. Ezáltal megszólítjuk a tehetségeket, valamint teret és lehetőséget biztosítunk számukra, hogy megmutathassák magukat, alkotásaikat, gondolatvilágukat – fogalmazott dr. Huszár Máté. – A legtöbben szeretjük a szépet, ami gondolatokat ébreszt. A művészetek legfontosabb eleme az önkifejezés mellett az a hatás, amit a művek ránk gyakorolnak. 

Mint mondta, a jelenlegi alkalom jó arra, hogy rácsodálkozzunk városunk gazdagságára, természeti, kulturális, művészeti és építészeti értékeire. 

Homoga József, a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület és a zsűri elnöke arról beszélt, hogy örömmel vett részt a 61 fotó bírálatában, amelyek közül azonnal kitűntek a díjazottak. Azonban mindegyik szépséget hordoz magában, és érdemes arra, hogy a falakra kerüljön. 

A pályázók közül Bali Tibor Szépkor című munkája a harmadik, Hrizsnyai Sándor Őszi reggel Zagyvarórán elnevezésű alkotása a második helyezést érte el. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára pedig Lantos Ferenc állhatott, aki Este a Főtéren című fotójával vitte el a pálmát. A közönség díját szintén Hrizsnyai Sándor kapta, amit Tavaszhírnök a város fölött elnevezésű képével érdemelt ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában