Beruházás

2022.07.20. 17:25

Felújítottak egy hosszabb útszakaszt Ecseg és Pásztó között

Átadták az Ecseg és Pásztó közötti összekötő út mintegy 1,8 kilométer hosszú, felújított szakaszát ma délután: a beruházás csaknem 260 millió forintból valósult meg.

Nagy Orsolya

1,8 kilométer hosszúságban újult meg az útszakasz

Fotó: Hüvösi Csaba

Az út átadásán dr. Nagy Renáta, Ecseg jegyzője portálunknak elmondta, hogy régi álmuk vált valóra a fejlesztéssel a helyieknek, hiszen így már sokkal gyorsabban meg tudják közelíteni a pásztói járást. A megújult útszakasszal kapcsolatban pedig már számos pozitív visszajelzés érkezett a lakosoktól.

Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője elárulta, hogy ennek az útnak a korszerűsítésével kapcsolatban érkezett a legtöbb lakossági megkeresés, így nagy örömükre szolgál a környékbelieknek, hogy elkészült a beruházás. Hozzátette: amennyiben visszatekintünk az elmúlt tíz évre, akkor elmondható, hogy a 21-es számú főút mellett rengeteg útszakasz újult meg szűkebb hazánk településein pályázati forrásokból, ugyanakkor még mindig van mit korszerűsíteni. Az országgyűlési képviselő bízik abban, hogy hamarosan véget ér az orosz-ukrán háború, amely több nehézséget is okoz, így a jövőben tovább tudják majd folytatni Nógrád megye útjainak és járdáinak a rendbetételét.

Lehel Zoltán szerint a beruházásnak köszönhetően európai színvonalú út köti össze a települést a 21-es számú főúttal
Fotó: Hüvösi Csaba

Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója kifejtette, hogy a beruházás a helyi emberek érdekeit szem előtt tartva a kistérségi központok elérést célozta meg.

– A 2126-os jelű útszakasz felújítása kiegészítette a korábban megvalósult csatornaépítési projektet, és Ecseg belterülete kiváló minőségű burkolatot kapott. A települést most már európai színvonalú út köti össze a 21-es számú főúttal, de a kistérségi központ, Pásztó elérhetősége is gyorsabbá és kényelmesebbé vált a fejlesztésnek köszönhetően – emelte ki Lehel Zoltán, aki reméli, hogy hamarosan visszatérnek arra az időszakra, mint ami az elmúlt tíz évet jellemezte, és számos út újulhat majd meg a jövőben is.

A beruházást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Magyar Falu Programnak köszönhetően csaknem 260 millió forint értékben valósította meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában