Heti top 10

2022.07.04. 14:00

Gyilkosság, migránsok, furcsa baleset, új rendszámok – ezeket olvastátok a legtöbben a héten

Összegyűjtöttük, hogy az előző héten melyik cikkeinkre érkezett a legtöbb kattintás.

Nool

Július 1-jétől bevezették az új formátumú hatósági jelzéseket

Fotó: Hegedűs Márk

10. Négy betű, három szám: kiadták az első, új formátumú rendszámot Salgótarjánban

Július 1-től négy betűből és három számból álló rendszámtáblák kerülnek az újonnan forgalomba állított gépjárművekre, de a 32 éve bevezetett azonosítók is maradnak még jó ideig. Videónkban az elsők között felrendszámozott autót is megörökítettük.

9. Melléképület lángolt Karancslapujtőn (fotók)

Egy faszerkezetű 25 négyzetméteres melléképület gyulladt ki június 29-én a település Kossuth utcájában, amelyről a tűz átterjedt a családi ház tetőszerkezetére is. A helyszínre vonultak a salgótarjáni hivatásos tűzoltók, akik négy vízsugárral oltották el az épületeket. 

8. Figyelmeztetik a lakosságot, hogy illegális migránscsoport menekült Cered környékén az erdőbe

A település határban illegális migránscsoport tűnt fel június 26-án. Tajti László, a falu polgármestere a község közösségi oldalán figyelmeztette a lakókat, hogy a település határában a körzeti rendőr mintegy 20-25 személyből álló csoportot tartóztatott fel. A hozzávetőleg 20 és 50 év közötti férfiak az erdőbe menekültek.

7. Hárman is megsérültek az éjszakai balesetben, amikor három autó ütközött Kishartyánnál

A 22-es számú főút 61-es kilométerszelvényében, a Salgótarján és Kishartyán közötti útszakaszon három személygépkocsi ütközött. Az elsődleges adatok szerint a baleset következtében hárman megsérültek, a rendőrség teljes útlezárás mellet végezte a helyszínelést. 

6. Nőtt a nógrádi fertőzöttek száma, emelkedik a koncentráció Salgótarjánban

Az elmúlt héten 44 újabb nógrádi beteget regisztráltak, ezzel 41 ezer 929-re emelkedett az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma szűkebb hazánkban. Ez idő alatt országosan újabb 3 ezer 42 magyar állampolgárnál mutatták ki a vírust, és elhunyt 21, többségében idős, krónikus beteg.

5. Majdnem elgázoltak egy fuvarra váró taxist a tarjáni Főtéren

Az utolsó pillanatban ugrott fel a pihenőpadról Grúz Károly salgótarjáni taxisofőr, hogy elkerüljön egy balesetet.

4. Sertés sétálgat Salgótarján üdülőövezetének utcáin, töltény áll ki a fejéből

Lencsevégre kapták azt a disznót, amelyik a hétvégén a salgótarjáni Pécskő üdülőövezetében bukkant fel többször.

3. Semmelweis Ignác öröksége kötelezi őket, elismerték a megyei kórház alkalmazottainak munkáját

A magyar egészségügy napja alkalmából köszöntötték a Szent Lázár Megyei Kórház dolgozóit szerda délelőtt az egészségügyi intézmény rendelőintézetében. A Semmelweis-napi ünnepségén emlékérmeket, elismerő okleveleket és díjakat is átadtak az intézet dolgozóinak áldozatos munkájuk elismerésére.

2. Több mint tíz éves rejtélyre derülhet fény Diósjenőn, egy ember őrizetben

Tíz évvel ezelőtti ügy került újra terítékre, ami miatt pénteken nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök Diósjenőre. Egy évtizede két fiatal lány tűnt el, akiket azóta sem találták meg, pénteken azonban rábukkanhattak az egyik holttestére.

1. Elismerték a pásztói kórház dolgozóinak munkáját a Semmelweis-napon (galéria)

A Margit Kórház Pásztó intézményében is megtartották a Semmelweis napi ünnepséget, amely során dr. Boczek Tibor főigazgató három kollégát is igazgatói dicséretben részesített. Ezáltal elismerést vehetett át Békési Rita, a Krónikus Belgyógyászati Osztály ápolója, Simon Lászlóné, az I. Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály ápolója, valamint Hollósyné Kiss Erzsébet, a Központi Laboratórium takarítója. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában