Medveészlelés

2022.06.25. 09:34

Vadkamera kapta lencsevégre a Bükkben kóborló barna medvét

Medvét észleltek a Bükkben a napokban, vadkamera is rögzítette.

Nool

Forrás: BNPI

Az Egererdő Zrt. arról tájékoztatta a Heol.hu-t, hogy csütörtökön 5 óra 31 perckor, a Pes-kő közelében kihelyezett vadkamera, európai barna medve képét rögzítette. Az erdőgazdaság a medve észleléséről értesítette az érintett önkormányzatokat, illetve a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságát.

Az erdőgazdaság kollégái a nemzeti park kollégáival együttműködve, folyamatosan figyelik a területet, közlésük szerint ha ismét észlelik a medve jelenlétét, arról tájékoztatják a lakosságot.

A medvék hatalmas területet tudnak bejárni

Mint arról korábban beszámoltunk az elmúlt hetekben a nógrádi megyehatár közelében is vadkamera rögzítette azt az állatot, amely a Cserhátalján és Aszód környékén kóborolt. Ezután több helyen, köztük Vanyarcon, majd Erdőkürtnél és Bercelnél is látták a medvét. Ebből arra lehet következtetni, hogy az állat a nógrádi erdőkben valószínűleg már nemcsak vendég, hanem egy-két példány állandóan itt tartózkodik.

Ez a teendő, ha medvével találkozunk

Az erdőlátogatók a betartandó viselkedési szabályokról a nemzeti park tájékoztató leírásában bővebben olvashatnak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában