Változások

2022.06.21. 08:13

Több változás is történt az egyházmegyében, Nógrádot is érintik a módosulások

A római katolikus egyházban a papszentelések utáni hetekben történnek a kinevezések, a felmentések és az áthelyezések. A Váci egyházmegye püspöke, Marton Zsolt is számos olyan személyi változásról döntött, amelyek Nógrád megyét is érintik, több plébános és káplán is új szolgálati helyet kap.

Gerhát Karina

Több nógrádi települést érintenek az áthelyezések

Forrás: Illusztráció | Fotó: Délmagyarország

Az egyházmegye közleménye arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a püspök felmenti Polcz Zoltánt, a Szolnok-Szandaszőlős plébánia plébánoshelyettesi, valamint a Szolnok Belváros plébánia kápláni szolgálata alól, és kinevezi a balassagyarmati főplébánia káplánjává. Az eddig ott szolgálatot teljesítő Hugyecz Balázst pedig felmenti a kápláni szolgálata alól. 

Augusztus 1-től további változások is lesznek: dr. Varga Lajost, a Váci Egyházmegye segédpüspökét minden eddigi feladata megtartása mellett, Marton Zsolt megbízza az erdőkürti filia lelkipásztori feladatainak az ellátásával. 

Nagy Richárdot, a kartali plébánia plébánosát, valamint a versegi plébánia plébániai kormányzóját áthelyezi a karancslapujtői plébániára. Hozzá fog majd tartozni Egyházasgerge, Ipolytarnóc, Karancsberény, Karancskeszi, Litke, Marakodipuszta és Mihálygerge is. Krizsán Zoltánt pedig, aki hosszú esztendők óta a fentiekben említett településeken lát el lelkipásztori feladatokat Hatvan-belváros plébánosává nevezi ki. 

Pálfalvi Tamás, aki szintén évek óta a salgótarjáni főplébánián végez kápláni szolgálatot, augusztustól a Sülysáp-tápiósülyi plébánia kormányzója lesz. Helyére Bógár Zsolt, a dunaharaszti főplébánia káplánja érkezik majd. 

Csonka Csabát minden eddigi feladata megtartása mellett, Marton Zsolt felmenti a héhalmi plébánia plébániai kormányzói szolgálata alól. Helyére Miklós Zalánt nevezi ki, akinek emellett szintén minden eddigi feladata megmarad. Vagyóczky Józsefet felmenti a püspök a cserháthalápi, a cserhátsurányi, a herencsényi, a szandai és a terényi plébániákon betöltött szolgálata alól, ő nyugállományba vonul. A feladatait augusztustól Simon Zoltán látja majd, akit plébániaszervező diakónussá nevez ki Marton Zsolt. Dóbiás Zalánt minden eddigi feladata megtartása mellett a püspök megbízza a fentiekben említett plébániák moderátori tevékenységével. 

Fr. Posztós Eriket, ferences szerzetest a megyés püspök felmenti a szécsényi plébánián végzett plébánosi tevékenységei alól. Fr. Komáromi Botond, páter Jób szintén felmentést kap a szécsényi plébánia kápláni szolgálata alól, és a város plébánosává nevezi ki Marton Zsolt. Fr. Hajas László, páter Ámosz pedig a szécsényi plébánia káplánja lesz augusztustól. 
 

Címkék#változás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában