Érték

2022.06.15. 21:11

Szeretetre, kedvességre hívták fel a figyelmet a megyeri diákok

„Legjobbak a jók között” díjat nyertek el alkotásaikkal és cselekedeteikkel a Nógrádmegyeri Mikszáth Kálmán Általános Iskola diákjai az országos Tégy jót, varázsolj mosolyt! gyerekpályázaton a napokban.

Nool

Nógrádmegyeri diákok a díjátadó után. Minden résztvevő munkáját elismerték

Forrás: Beküldött

Már a kilencedik alkalommal rendezték meg az ország legnagyobb díjátadójával egybekötött gyerekpályázatot, mely idén is nemzetközire sikeredett. A pályázaton 1800 gyermek indult el az óvodástól a középiskolás korosztályig. 

A pályázat célja az volt, hogy a gyerekek a hétköznapok rohanásából, az alkotás örömén keresztül tapasztalják meg az önzetlen szeretet, kedvesség, barátságosság által okozott pozitív hatásokat. A gyerekek rajzokkal, festményekkel, videókkal, és egyéb technikákkal fejezték ki, mit jelent számukra jót cselekedni, ezzel mosolyt csalni mások arcára. 

A Nógrádmegyeri Mikszáth Kálmán Általános Iskola diákjai a „Legjobbak a jók között” kiemelt díjban részesültek. Az iskolát és a pedagógusokat is elismerés illeti, akik munkájukkal, szabadidejüket sem kímélve juttatták sikerélményhez diákjaikat. 

A díjátadón Novák Antónia, a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány elnöke kiemelte, hogy a mai gyors, időnként erőszakos és még háborúval is sújtott világunkban a felnőttek felelőssége, hogy megtanítsák a gyermekeknek, hogy a figyelmesség, a segítőkészség, az összefogás, barátságosság és más pozitív értékek fontosak az életben. Ezért is választotta az alapítvány témának a segítségnyújtás és a jó cselekedetek fontosságát és felemelő, pozitív erejét. Novák Antónia elismerően nyilatkozott az iskolákról, óvodákról, a pedagógusokról, a szülőkről is, akik áldozatos munkájukkal, szabadidejüket sem kímélve juttatták sikerélményhez diákjaikat, gyermekeiket. Az alapítvány elnöke köszönetet mondott annak a több mint 70 vállalkozásnak, amelyek ajándékokkal támogatták a pályázatot és annak küldetését. 

Hamarosan, már 2022 augusztusában ismét útjára indul a következő országos kreatív gyerekpályázat, immár a tizedik. Témája továbbra is a pozitív értékeken alapul, segítve szülőket és pedagógusokat abban, hogy közösen, összefogva divatba hozzák ezeket az értékeket az óvodai és az iskolai életben, valamint a mindennapokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában