XVI. Pünkösdi Kupa

2022.06.08. 17:01

Sorban jöttek a szép kapások az ünnepi hosszú hétvégén Mihálygergén

Jól haraptak a csalira a halak a Komravölgyi víztározó partján az ünnepi hétvége alatt.

V. E.

Mintegy kétezer pontyot fogtak a pecások - borítóképünk illusztráció!

Forrás: Pexels

Telek Bálint, a Komrai-Hasznosi Horgász Egyesület (HE) elnöke elmondta: a XVI. Pünkösdi Kupa az egyik legrangosabb a megmérettetéseik között. 
– A háromnapos verseny során harminc – két-két horgászból álló – csapat tette próbára tudását és szerencséjét. A hagyományoknak megfelelően ez alkalommal is kizárólag a ponty- és az amurfogások számítottak bele a végeredménybe. A hetvenkét óra leforgása alatt a horgászok csaknem 3392 kilogramm halat emeltek a partra, amelyek közül 1907 ponty volt, míg 5 amur. A megmérettetés abszolút győztese a Karancs Carp Team nevű csapat volt, hiszen Majer Gábor és Kovács Béla közel 450 kilogramm kopoltyúst akasztottak horgaikra. Az általuk kifogott 273 hal között egy amur is volt – mondta Telek Bálint. 
Hozzátette: a tavalyi 3600 kilogrammos összfogást nem sikerült megdönteni. Ellentétben a horogra akasztott darabszámmal, ami rendhagyó volt, hiszen ennél többet csak 2007-ben volt szerencséjük számolni a verseny végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában