Zsivaj

2022.06.14. 07:46

Sok gyermek arcára sikerült mosolyt csalni Litkén

Különleges gyermeknapot tartottak a közelmúltban a településen.

F. O.

Egy helyi vállalkozó vattacukrot készített az érdeklődőknek

Forrás: Beküldött fotó

A kevesebb mint ezer lelket számláló kis faluban sok hátrányos helyzetű család él, az önkormányzat pedig minden lehetőséget megragad, hogy boldoggá tegye a helybéliek életét. Kristófné Dudás Zsuzsanna polgármester hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy gyermekmosollyal és -zsivajjal telt meg az iskola a nagy napon. A falu vezetése igyekszik az egész lakosság kedvében járni, így a legkisebbek öröméért is megtesznek mindent a rendezvényeken. 

– Az ugrálóvár mellett kisvonatozásra is volt lehetőség az óvodásoknak és a kisiskolásoknak, és most éppúgy nagy sikert aratott a köreikben, mint korábban. Az ínyencekre is gondoltunk: egy helyi vállalkozó vattacukrot készített, a Karancsvölgyi Jótevők nevű csapat tagjai pedig óriáspalacsintát sütöttek a gyerekek nagy megelégedésére – árulta el a polgármester. 

Mint mondta, az arcfestés is elengedhetetlen ott, ahol nagy gyereksereg gyűlt össze. Egy falubeli önkéntes segítségével kézműves kreatív foglalkozást is tartottak, ahol a természetes anyagok és színek kerültek az előtérbe. Akik mozgásra vágytak, azoknak is teljesült az álmuk, és ötpróbán bizonyíthatták az ügyességüket. 

– A helyi könyvtár is kitett magáért a gyereknapon, ami idén leginkább a fiúk tetszését nyerte el. A helybeli Kristóf Imre TT típusú vasútmodell gyűjteményéből készült itt kiállítás. A tulajdonos két pályát is kiépített a bemutatóra a terepasztalon, amin három vonat közlekedett – fejtette ki Kristófné Dudás Zsuzsanna. 

Hozzátette: a különleges gyereknap a község önkormányzata mellett a roma nemzetiségi önkormányzat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Márton-Vas Bettina ev., Márton Melánia ev. és egy helyi lakos támogatásával valósulhatott meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában