Korszerűsítés

2022.06.22. 20:58

Megújul a civilek háza Taron

A község önkormányzata csaknem tízmillió forint támogatást nyert el egy közösségi célú pályázaton – tájékoztatta portálunkat Turopoli Zsolt polgármester.

F. Z.

Turopoli Zsolt

Forrás: NMH | Archív fotó

– A pénzt a Tari Civil Ház belső felújítására, az akadálymentes bejutást biztosító rámpa megépítésére és két parkolóhely kialakítására használtuk fel – mondta. – Az épület felújításának első üteme már megtörtént, az energetikai korszerűsítés valósult meg, szintén uniós forrásból. 

Hozzátette: az épület keleti oldalán megépített rámpa mellett korlátot tettek és leesést gátló szegélyt is kialakítottak, így lett akadálymentes a bejutás. A rámpához csatlakozik a járda, biztosítva az összeköttetést a két új parkolóval, amelyek közül egyik a mozgáskorlátozottaké. 

– Az épület belső felújításával együtt jelentős mértékű átalakítás és funkcióbővítés is történt – mondta. – Az egyik tárolóhelyiségből férfimosdót alakítottunk ki. Az épület központi részén lévő irodából válaszfal építésével konyha és női mosdó lett, természetesen akadálymentesítve. A belső felújításnak része volt a vakolat megerősítése és a belső festés is. A padló csúszásmentes kerámiaburkolatot kapott, a mosdókat pedig az ajtók magasságáig csempézték ki a szakemberek. 

Turopoli Zsolt kifejtette: a Tari Civil Ház fejlesztésének köszönhetően a településen javultak a közösségi élet felté­telei, az épületet több civil szervezet tudja használni, különféle eszközeiket, vagyontárgyaikat is biztonságos helyen tárolhatják. A civilek szolgáltatásai így hatékonyan tudják közvetíti a szféra információit a helyiek és a vendégek felé. 

– Az akadálymentesítéssel javult a közösségi szolgáltatások színvonala, a beruházásnak köszönhetően nőtt a településen azon épületek száma, melyek alkalmasak mozgáskorlátozott látogatók fogadására – fogalmazott a polgármester, hozzátéve: – a funkcióbővítés lehetővé teszi a kisebb látogatói számot vagy speciális érdeklődői kört vonzó programok, települési rendezvények, tanfolyamok, ismeretterjesztő előadások és tréningek tartását is. 

Az önkormányzat szándékai szerint a helyi hagyományőrzők ének- és táncpróbáit is itt tartják majd. Mellettük az óvodásokat, az iskolásokat, valamint a felnőtteket, természetesen a nyugdíjasokat is szívesen látják itt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában