Vanyarc

2022.06.21. 19:00

Megoldódhatnak a szennyvízgondok

N. O.

Lakossági fórumot tartottak a közelmúltban a településen, amelyen a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésének a kivitelezője és az üzemeltető adott tájékoztatást a helyieknek – közölte Szabó Sándor, a falu alpolgármestere a közösségi oldalon. Mint írta, a projekt hét település – Pásztó, Tar, Mátraszőlős, Erdőtarcsa, Erdőkürt, Kálló, valamint Vanyarc – szennyvízhálózatának kiépítését foglalja magába. 
Hozzátette: Erdőtarcsán nemrégiben már elkezdődtek a munkálatok, Vanyarcot érintően az engedélyek beszerzése van most folyamatban. Június végén vagy július elején megkezdhetik a szakemberek a munkát. 
Az alpolgármester elárulta, hogy a fő gerincről minden ingatlan kerítésén belül egy méter távolságban, a telekadottságoktól függően úgynevezett gravitációs vagy átemelő rendszerű házi bekötőcsatornát építenek ki. 
Szabó Sándor arra is kitért, hogy a kivitelezési munkák befejezése után először ideiglenes lesz majd a helyreállítás a település minden területén. A végleges munkálatok a beruházás befejezését követően, néhány hónap múlva készülnek el. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában