Magasban

2022.06.23. 14:33

Majdnem tragédia lett a vége, de megmentették a szügyi gólyafiókát

Nagy bajba került egy gólyafióka a szügyi fészekben. Az állat mentését a Bükki Nemzeti Park szakembereivel történt egyeztetést követően személyesen a község polgármestere végezte, aki felmászott a kéményre, és épségben lehozta a csemetét.

H.H.

Forrás: https://www.ipcamlive.com/szugygolyakamera1

Szerda este észlelte a fészek felett található kamera felvételeit gyakorta figyelő állatbarát, hogy valami gond lehet a Stefi névre keresztelt gólyaanyuka egyik fiókájánál, mert a csőréből damilszál kandikált ki, amitől nem tudott saját erőből megszabadulni. Áncsán Ágnes értesítette is nyomban Frenyó Gábort, a település polgármesterét, aki csütörtökön reggel megindította a mentési akciót, mivel az észlelések alapján a sérült kismadarat a szülők megpróbálták kilökni a fészekből, ami viszont a termete miatt már nem sikerült. Ő maga mászott fel a kémény tetejére, és kiemelte a fiókát a fészekből. Épp időben érkezett, és élve adta át a kicsit a Bükki Nemzeti Park munkatársainak, akik gondoskodnak a gólyacsemete további szakszerű ellátásáról. Mindenki őszintén reménykedik benne, hogy a fióka teljesen felépül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában