Revizorok

2022.06.06. 10:24

Kisállat-kereskedésekben vizsgálódnak a nógrádi revizorok

A hét további részében megyénk négy járásában ellenőrzi a kötelezettségek betartását a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

Nool

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatalos oldalán közzétették a 23. heti ellenőzésekről szóló közleményt. A tájékoztatás szerint június 7-én, kedden Salgótarján és környékén, szerdán a Balassagyarmati járásban, csütörtökön a Pásztói járásban, a hét utolsó napján pedig Szécsényben, valamint annak közelében lehet számítani az ellenőrök felbukkanására – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján közzé tett tájékoztatásból.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a kisállat-kereskedésekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában