Építkezés

2022.06.05. 09:13

Készül a korszerűsített ravatalozó Cserháthalápon

Javában készül a község temetőjében a ravatalozó épülete. A tetőszerkezet már áll, nemrégiben a térkövezést végezték a szakemberek.

H. H.

Nemrégiben a térkövezést végezték a szakemberek

Forrás: Beküldött fotó

Az utóbbi években igen rossz állapotba került a halottak búcsúztatási ceremóniájára szolgáló létesítmény, így elengedhetetlenné vált a mielőbbi korszerűsítése. A beruházás részleteiről Dócs Dávid országgyűlési képviselő, a falu nemrégiben lemondott polgármestere számolt be. 
– Az önkormányzat még 2018-ban nyújtott be pályázatot a ravatalozó felújítására – fejtette ki a honatya. – Az előzetes számítások alapján a központi támogatásból elnyerhető összeg már akkor is kevésnek bizonyult a teljes kivitelezés megvalósításához, de mivel más forráslehetőség akkor nem kínálkozott, az elnyerhető hárommillió-kétszázezer forint nélkülözhetetlen lett az előkészítés megindításához. A járványhelyzet intézkedései, az önkormányzati forráselvonások és a pályázathoz vállalt egyes feltételek hiánya azonban 2020-ban megakadályozták az azonnali projektkezdést. 

Maga a kivitelezés tavaly év végén kezdődött, de az érdemi munka tavaszra tolódott. A nagyszabású fejlesztés költségei a megemelkedett építőanyagárak és kivitelezési díjak miatt a többszörösére emelkedett. 
– A lehető legkézenfekvőbb módszerhez nyúltunk, a községben élők és az elszármazottak között gyűjtést indítottunk, én is több millió forinttal járultam hozzá, hiszen továbbra is szívügyem a település sorsa – folytatta Dócs Dávid. – A befolyt összegből így aztán a kellő ütemben folytatódhatott a korszerűsítés, az épületre rákerült a tető, megtörtént a térkövezés. A településünkön mindenki őszintén reméli, hogy a határidőre el is készül a létesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában