Nógrádsipek

2022.06.02. 15:00

Három év után tartottak újra közmeghallgatást

A járványhelyzet miatt utoljára 2019-ben tartottak közmeghallgatást a községben.

Sz. F.

Vizi Zoltán polgármester elmondta, hogy az elmúlt napokban pótolták a közel hároméves kihagyást, s tájékoztatta a lakosságot az önkormányzat munkájáról, a településen történt fejlesztésekről, az előttük álló feladatokról. 
A faluvezető arról is szólt, hogy milyen célokra milyen összegeket fordítottak, s mi mindent sikerült megvalósítaniuk önerőből, illetve pályázati pénzekből. Többek között 25 millió forintot nyertek a Váci egyházmegye által működtetett óvoda felújítására. Az épület tulajdonjoga viszont az önkormányzaté, ezért nekik kell karbantartani. Az elnyert összegből kicserélik a nyílászárókat, hőszigetelik az épületet. 
Szükségessé vált a kultúrház felújítása is. Az épület valamikor a múlt század elején épült kántortanító lakásnak, 1975-ben alakították át kultúrháznak. Felújítására pályázatot nyújtottak be. 
A polgármester hangsúlyozta, legfontosabb feladatuk a falu működtetésének biztosítása. Arra kérte a lakosságot, hogy a házak előtti járdát, vízelvezető árkokat tartsák karban. Mindenki ügyeljen, vigyázzon a falu tisztaságára. Felhívta a helyiek figyelmét a kerti hulladékok égetésére vonatkozó előírások betartására. 
A megoldandó problémák között említette, hogy bizonyos személy, vagy személyek semmibe véve a település rendjét, az önkormányzat közterületére raktak le építési hulladékot. Az illegális szeméttelep felszámolása az önkormányzatnak ötmillió forintjába került. A lakosság részéről több kérdés is felmerült, főleg az utak, járdák építésével kapcsolatban. Volt, aki felajánlotta, hogy a kerti zöldhulladék hozzá elszállítható, ő azt fel tudja aprítani és hasznosítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában