Adomány

2022.06.16. 09:11

Fontos eszközökhöz jut a salgótarjáni kórház gyermekosztálya

A Kerekes Kft. és a Privát Élelmiszer üzletlánc kiskereskedelmi partnerei közösen a Szent Lázár Megyei Kórház Gyermekekért Alapítvány részére kompresszoros inhalátor, légzéssegítő aerospacer, Rossmax vérnyomásmérő készülékek, valamint csecsemő- és gyermek vérnyomásmérő mandzsetták beszerzéséhez járulnak hozzá, több mint 260 ezer forinttal.

Nool

Forrás: Komka Péter, MTI

A Szent Lázár Megyei Kórház Gyermekekért Alapítvány mellett a Kerekes Kft. és a Privát Élelmiszer üzletlánc kiskereskedelmi partnerei további hét megyei kórház gyermekosztályát támogatják összesen 17 millió forint értékű eszközadománnyal, hogy a kis betegek mihamarabb meggyógyuljanak. 

Az üzletlánc központja és tagjai immáron második alkalommal jótékonykodnak. 2021-ben több, mint 15 millió forinttal támogatták Békéscsabán, Miskolcon, Debrecenben, Gyöngyösön, Jászberényben, Salgótarjánban, Cegléden és Nyíregyházán működő nyolc megyei kórház gyermekosztályát, ezzel segítve az intézmények eszközállományának korszerűsítését és a gyermekek gyors felépülését. Az intézmények az adományként kapott pénzből a gyermekek gyógyulását segítő eszközöket, berendezéseket vásároltak. 

A Privát Élelmiszer neve ismerősen cseng a Kelet-Magyarországon élők számára, hisz jelenleg nyolc megyében több mint 600 kiskereskedelmi partnerrel rendelkezik.

A jótékonykodók a mostani 17 millió forint értékű támogatással abban bíznak, hogy ezzel a kezdeményezéssel hagyományt teremtve más vállalatokat is jótékonykodásra ösztönöznek és hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermekek ellátása, gyógyulása mielőbb megtörténjen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában