Hulladék

2022.06.24. 12:55

Felveszik a harcot az illegális szemetelőkkel Bátonyterenyén

Az illegális szemétlerakás és a környezetvédelem volt a középpontban a napokban tartott Öco-Care elnevezésű kerekasztal-beszélgetésen a kisterenyei kastélyban.

Nagy Orsolya

Kerekasztal-beszélgetés keretében tárgyaltak a lehetőségekről

Forrás: Facebook/Nagy-Majdon József

Nagy-Majdon József polgármester elmondta: a fórum az önkormányzat és a Nógrád-Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében valósult meg, amelynek motorja dr. Somssich Gabriella megyei rendőrfőkapitány volt. 

– Közös erővel szeretnénk visszaszorítani a szemetelést és arra nevelni az embereket, hogy védjék a környezetüket és ne piszkolják azt – közölte Nagy-Majdon József. Hozzátette: a fórumon résztvevők tapasztalatot cseréltek egymással és a hatóság részéről is láthatták, milyen megelőzési és büntetési lehetőségek vannak.

A jövőben szeretnének egyebek mellett akciókat szervezni intézményekkel, valamint civil szervezetekkel karöltve és tájékoztatni a lakosságot, hogyan tudnak legális módon megválni a hulladéktól. Ennek érdekében további kerekasztal beszélgetés is lesz újabb szereplőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában