Problémamegoldás

2022.06.12. 13:31

Drámapedagógiai eszközökkel segítették a fiatalokat a salgótarjáni iskolákban

Különleges programsorozat indult útjára április végén, amelynek záróeseményét a napokban tartották a helyi Madách Imre Gimnáziumban.

G. K.

Tantermi előadásokon mutatták be a Rómeó és Júliát

Forrás: NMH/Hegedűs Márk

Tantermi előadásokon mutatták be a Rómeó és Júlia című tragédia újragondolt formáját. Ezt követően a diákok egy beszélgetés keretében mesélhettek arról, milyen érzéseket ébresztett bennük a darab. Ennek köszönhetően az esetleges problémáikra is megoldást kaphattak. 

– A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. (REMEK) a tizenéveseket foglalkoztató kérdések, az őket érintő problémák ki- és átbeszéléséhez, a megoldások kereséséhez innovatív módszert kínált a drámapedagógia eszközeivel – mondta Balogh Katalin. 

A REMEK ügyvezető igazgatója hozzátette: a fiataloknak is szerettek volna új információkat, programokat nyújtani, ezért a drámapedagógia segítségével a problémamegoldás egy bizonyos módját rendkívüli osztályfőnöki óra keretében vitték el nyolc helyi általános és középiskolába. Ehhez felkérték a Zenthe Ferenc Színház csapatát is, hogy működjenek velük együtt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában