Kánikula

2022.06.29. 17:36

Csaknem negyven fokig emelkedett a hőmérők higanyszála Salgótarjánban (videó)

A napok óta tartó kánikula és az emiatt elrendelt hőségriadó bizony megviseli az emberek szervezetét. Salgótarjánban tegnap délután csaknem 40 fok volt.

G. P.

Fotó: Hegedűs Márk

A napokban harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos, amit abban az esetben rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot.  Szerkesztőségünk munkatársai felkerekedtek egy hőmérővel, hogy megnézzék, a délutáni órákban hány fok van a megyeszékhely különböző területein.

A Főtéren 35 Celsius-fokot mértünk. Az ott tartózkodók próbáltak árnyékos helyre húzódni és hideg vízzel hűsíteni magukat.  Telek Gusztávné portálunknak elmondta: szereti a meleget és bírja is, de árnyékos helyen, bő folyadékkal könnyen elviselhető a hőség.

A Beszterce-lakótelepen a lombkoronák alatt 35 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet. Réti Gabriella a téren sétált kislányával. Elmondta: jól viseli a forróságot, de a közeljövőben sok időt fognak a strandokon tölteni,  hiszen ott könnyebb úgy átvészelni a kánikula időszakát.

 A Gorkij-lakótelepen 38 Celsius-fokig kúsztak a higanyszálak. A Salgótarján pálfalvai városrészében élő  Princz Gábor és Menyhárt László szerint több párakapura lenne szükség Salgótarjánban. Hiányolták azt is, hogy idén nem osztott vizet a városvezetés, hiszen ebben a nagy melegben ez is kiemelkedően fontos lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában