Fesőművész

2022.06.30. 08:08

Bujáki kötődésű híres festőművész nyomában jártak a fővárosban

Glatz Oszkár festőművész születésének 150. évfordulójára emlékeznek a faluban.

N. O.

A művész emléktábláját is megtekintették

Forrás: Beküldött fotó

A művész mintegy 40 éven át alkotott Bujákon, ahol több munkája is megtalálható. Varga Károlyné Andrea, a helyi művelődési ház vezetője elmondta, hogy az emlékév egyik fontos állomása volt a napokban tartott budapesti kirándulás. 

– Először a Nemzeti Galériába látogattunk el, ahol sajnos nem tudtuk megcsodálni a Glatz-festményeket, mert éppen nem voltak kiállítva. Így a nagybányai művésztelep festőinek alkotásait néztük meg. A telep alapítói között volt Glatz Oszkár is. Sok érdekességet tudtunk meg a tárlaton – közölte a vezető. Hozzátette: ezután megtekintették a művész egykori lakását is a fővárosban, majd a Farkasréti temetőbe is ellátogattak, ugyanis itt helyezték örök nyugalomra Glatz Oszkárt. Mécsest gyújtottak, majd koszorút helyeztek el sírján. 

Mint mondta, mindenki nagy örömmel vett részt a jó hangulatú kiránduláson, hiszen a résztvevők az élmények mellett tudásukat is bővíthették az egykori művésszel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában