Produkció

2022.06.27. 19:55

Amerikai tehetségkutatón szerepelt a hollókői kutyatáncoltató

A világörökségi faluból, Hollókőből egészen Amerikáig repítette a dog dancing, a különleges kutyás sportot oktató Bérczes Christine Elisabeth-et és imádott négylábúját. Meredith, az ausztrál juhászkutya lenyűgözte az tengerentúli tehetségkutató zsűritagjait, és a közönség soraiból is sokan sorban álltak egy közös fotóért.

Gulyás Edina

Forrás: Beküldött

A világörökségi falu nevét egyre többször hallhatjuk egy mára már többé-kevésbé ismert, különleges kutyás sport kapcsán. Bérczes Christine Elisabeth 2018 óta oktatja a dog dancing elnevezésű, magyarul kutyatáncként fordítható, kitűnő szórakozást nyújtó tevékenységet. Christine azonban nem csak tanítja a hozzá járóknak a fenti sportot, hanem két ausztrál juhászkutyájával, Chanellel és Meredithszel különböző versenyeken is szerepelnek.

– Az angliai Birminghamban megrendezett  CRUFTS-on amely a világ legrangosabb versenye, Meredithszel 2020-ban negyedik helyen végeztünk – tájékoztatott Bérczes Christine Elisabeth. – Ezen a sikeren felbuzdulva döntöttem úgy, hogy újabb lépcsőfokként jelentkezünk az America’s Got Talent-be, ami a világ legnagyobb tehetségkutatója. 

Mint mondta, volt már kutyás előadás a műsorban, azonban eddig főként trükköket mutattak be az indulók. Ők azonban egy történetet meséltek el, táncos formában. Férje kísérte el Los Angelesbe, ahol kutyusával előadhatták a Szépség és a szörnyeteg című kűr egy részletét bemutató produkciójukat. Az arról készült videó azóta bejárta az itthoni sajtót, hiszen a bájos négylábú profi előadása mindenkit lenyűgözött. A zsűri – Heidi Klum, Sofia Vergara és Howie Mandel és Simon Cowell – négy igennel jutalmazta a hollókői párost, a közönség pedig a könnyeit törölgetve, állva tapsolta az előadást. 

– Egy hosszabb kűrt alakítottam át erre az alkalomra, a zenéhez és a helyszínhez igazítva a bemutatót. Nagyon izgultam a felvétel előtt, Meredith azonban élvezte a felhajtást, hiszen szeret a középpontban lenni – mesélte nevetve Christine. – Nagyon büszke vagyok az elért eredményre, rengetegen gratuláltak a sikeres szerepléshez. Annak örülök a leginkább, hogy sokan jelezték: felismerték az általunk előadott produkció alapján az eredeti művet. A továbbjutás egyelőre a jövő titka, azonban bízok abban, hogy hamarosan újra repülőre ülhetünk, és folytatódhat számunkra a nagy kaland. Azonban ha nem így lesz, akkor is életre szóló élménnyel gazdagodtunk. A stúdió mérete, a fogadtatás és az, hogy élőben találkozhattam a világhírű zsűrivel, szinte felfoghatatlan. 

Hozzátette: Meredith kiemelt figyelmet kapott, mindenki őt akarta megsimogatni és a közönség sorba állt , hogy egy közös fotó erejéig a kutya közelébe férkőzhessen. A négylábú türelmesen pózolt mindenkivel, nagyon élvezte a körülötte lévő felhajtást, hiszen nagyon barátságos állat. 

Nem a jutalomfalat motiválja | A bájos juhászkutya gazdája Balázsék hétfő reggeli műsorában elárulta, hogyan tanulják be a trükköket. Christine a műsorvezetőknek elárulta, hogy Meredith jutalomfalat nélkül hajtja végre a gyakorlatokat, és általában a produkció végén kapja meg kedvenc játékát. Abban az esetben, ha otthon is kipróbálnánk a dog dancinghez, a könnyebb trükkök akár pár hónap alatt is elsajátíthatók - mondta Christine, akit Balázsék többek között az utazási költségekről, valamint a továbbjutási lehetőségekről is faggattak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában