Retro

2022.05.07. 19:45

Veterán autók randevúztak Nógrádkövesden (fotók)

Szebbnél szebb régi autókülönlegességeket szemlélhetett meg szombaton az érdeklődők hada a polgármesteri hivatalépület melletti domboldalon. A veteránjárművek találkozóját immár nyolcadszor rendezték meg a Galga-menti településen.

Hegedűs Henrik

Forrás: NMH | Hegedűs Márk

Az Oldtimer Motor Car Club és a helyi önkormányzat közös szervezésében megtartott eseményre az ország több pontjáról hozták el a gyűjtők féltve őrzött kincseiket, amelyek között találkozhattunk  a múlt századi szocialista járműipar gyártmányaival, illetve az amerikai sugárutakon mind a mai napig bőszen gördülő „példányokkal” is.

Gyurek László, a házigazda község polgármestere elmondta, a veteránautók seregletéhez igyekeztek olyan kulturális műsort összeállítani, amely egyrészt alkalmazkodik a régi járművekhez társuló hangulathoz, illetve minden korosztály ízlésvilágához kapcsolódik. A szabadtéri színpadon fellépők között szerepelt például a falu Csicsergő óvodájának gyermekei mellett Dudás András harmonikaművész, illetve a balassagyarmati Latte Maffiato Salon Jazz Band.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában