Gyereknap

2022.05.27. 07:20

Ukrán családokat ajándékoztak meg Salgótarjánban

A közelgő gyermeknap alkalmából a helyi Szent Lázár Lovagrend, illetve a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete közösen ajándékozta meg tegnap délután az Ukrajnából menekülő családokat a Halász Fogadóban és a Tarjáni Gyermektáborban.

G. K.

A menekültek nagyon örültek Salgótarjánban a kedves gesztusnak

Forrás: NMH | Fotó: Hegedűs Márk

Sipos Ákosné, a Szent Lázár Lovagrend elnöke hírportálunknak elmondta: az ünnep alkalmából az elmúlt években is kedveskedtek már a rászorulóknak, idén azonban a Vöröskereszttel együtt lepik meg a menekülteket. 

– A tagokkal közösen a Halász Fogadóban lévő 33 csemetének készítettünk ajándékcsomagokat, amikben játékok, írószerek, édességek, mesekönyvek voltak. A kisgyerekeknek közös használatra társasjátékokkal is kedveskedtünk, illetve a szülők is kaptak édességet – tette hozzá Sipos Ákosnétól. 

Kincses Helén, a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének alelnöke kifejtette: a gyermektábor fiataljainak édességekből álló csomagokat állítottak össze. Az ukrajnai újszülöttnek egy babacsomagot vittek.  
 

Címkék#menekültek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában