Ingatlan

2022.05.10. 14:01

Új szolgálati lakás várja lakóit Csitáron

Csitár korábban közel 30 millió forintot nyert el szolgálati lakás fejlesztésére a Magyar Falu Programban. A beruházás munkálatai tavaly kezdődtek el, és nemrégiben fejeződtek be.

L. J.

Komjáti István a teljesen felszerelt lakrészeket is bemutatta

Forrás: H.M., NMH

– Az önkormányzatunk néhány évvel ezelőtt megvásárolt egy rossz állapotban lévő ingatlant a falu központjában, azért, hogy a jövőben pályázat segítségével hasznos funkcióval láthassuk el az épületet – mondta Komjáti István. A község polgármestere hozzátette: – A Magyar Falu Programban sikeresen pályáztunk az ingatlan teljes körű felújítására, amelyből szolgálati lakást alakítottunk ki. A beruházás során megvalósult többek között a tető teljes cseréje, a fűtés korszerűsítése, a belső helyiségek festése, a külső homlokzat szigetelése és vakolása, valamint újra cserélték a nyílászárókat és a padlóburkolatot is. Emellett az udvart is korszerűsítettük. Az épület berendezését pedig saját forrásból finanszírozta az önkormányzat. 

Komjáti István kifejtette, hogy a közel 400 lelket számláló kistelepülésen kevés a fiatal szakember, azonban egyre nagyobb szükség van rájuk. A teljesen felszerelt szolgálati lakás létrehozásával pedig vonzóbbá tehetik számukra a települést. Mint mondta, terveik szerint az ingatlant egyelőre a község jegyzője veszi majd igénybe. Azonban a jövőben akár egy óvodapedagógus is a lakásba költözhet. 

A polgármester végül kitért arra is, hogy a szolgálati lakás mellett hamarosan újabb hiánypótló fejlesztés valósul meg a községben. 
– Csitáron három éve nincs kisbolt, így mozgóárusok és a falugondnoki szolgálat segítségével látjuk el a község lakóit. Azonban egy környékbeli vállalkozónak köszönhetően már folyamatban van egy több szolgáltatással működő kisbolt létesítése a falu központjában – mondta a polgár­mester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában