Parádé

2022.05.16. 10:05

Tréfás vetélkedőn parádéztak a pereputtyok Patakon

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a nyugat-nógrádi községben az I. Pataki Pereputty Parádét. A családok és baráti közösségek tréfás vetélkedők keretében is megmérkőztek egymással.

H.H.

A talicskatologatásnál erő és ügyesség egyaránt számított

Forrás: Beküldött

Amikor a helyszínre értünk, ifjú hölgyek készülődtek éppen a tizenegyesrúgó versenyre. De nem volt ám számukra könnyítés, tornacipő, vagy stoplis. Csinos lábaikra gumicsizmát húztak, abban futottak a büntetőnek, jól megcélozva a futballkapu valamelyik sarkát. A derék hálóőr hatalmas összpontosítással várta a zúgó bombákat, és bizony, nem egyszer vetődve kellett hárítania. Ám akadtak mulataságos pillanatok is bőven, például akkor, amikor az elszálló gumicsizma előbb célhoz ért, mint a maga a labda.

Néha előbb a hálóba került a csizma, mint a labda
Forrás: Beküldött

Ezután következett a családok számára kiírt Parasztolimpia versenye, mókás vetélkedők tárházával. A talicskatoló feladat persze csak akkor könnyedebb, ha a gyermekek pattannak be a taligába, és a ház ura irányítja markos kezeivel. A zsákban futásnál az egyik, elég nagydarab apuka igen nehézkesen húzta fel a zsákot, ami csak úgy combközépig ért, bezzeg a szomszédos pályán a kislegény csak úgy inalt a fordulóig, majd onnan vissza.

A kötélhúzást követően jöhetett a Párterápia. Mármint itt a házaspárok egymás iránti szeretetet, no meg a férfiak és hölgyek ügyessége számított. Az asszonycipelő viadalnál ehhez feltétlenül társulnia kellett az erőnek is. A nők viszont a férjeik felöltöztetésében jeleskedtek, némelyik uraság valósággal úgy nézett ki, mint egy madárijesztő. Ráadásként még összekötözött lábbal futottak egyet a versengők, igaz, nem túl hosszú távon.

A kötélhúzásban jeleskedtek a legkisebb családtagok is
Forrás: Beküldött

A szervezők nevében Pincze Gábor alpolgármestertől megtudtuk, mindenképpen olyan rendezvényt  szerettek volna tető alá hozni, ami még inkább összekovácsolja a falu közösségét, egyben remek szórakozást nyújt mindenkinek. Természetesen törődtek a kísérő programok színvonalával, így a falu szülöttje, a kiváló énekesnő, Rózsás Viktória is a szervezői csapat tagja volt, míg sztárvendégként a kora este során Soltész Rezső lépett fel. Emellett tartottak főzőversenyt, műsort adtak a helyi óvodások és iskolások, tartottak karatebemutatót, míg a tombola bevételéből a Pataki Óvoda Fejlesztéséért Alapítványt támogatták.

Címkék#pereputty

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában