Zarándoklat

2022.05.21. 20:13

Több száz óvodás zarándokolt a szentkúti kegyhelyre (galéria)

Az idén fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő bátonyterenyei II. János Pál Pápa Angyalkert Katolikus Óvoda vehetett át vándorkeresztet szombaton Mátraverebély-Szentkúton. A nemzeti kegyhelyen óvodások zarándoklatával egybekötve tartottak családi napot.

Fodor Orsolya

Forrás: NMH | Fotó: Hegedűs Márk

Idén először rendeztek családi napot szombaton a nemzeti kegyhelyünkön, amivel egybekötve az óvodások zarándoklatát is megtartották. Az ünnepi szentmise előtt a dunakeszi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda adta át a vándorkeresztet a bátonyterenyei II. János Pál Pápa Angyalkert Katolikus Óvoda tagintézményének.

– Nagyon örülünk, hogy részt vehettünk ezen a zarándoklaton és annak is, hogy az elmúlt esztendőben nálunk, a Dunakeszi Szent Erzsébet Katolikus Óvodánál volt a vándorkereszt. Nagy szeretettel adtuk ezt most tovább egy másik intézmény számára – mondta Pandur Anikó, az óvoda vezetője.

A feszület elkísérte őket a családos keresztútra is, amit nagyböjt idején a fóti Somlyón jártak. Így tehát nem csak az óvodájukba pihent, hanem magukkal vitték a különleges alkalomra is és észrevették, hogy közösségformáló erővel hatott csoportjukra. Többek között jó hatással volt az imaéletükre is. 

A Bátonyterenyei II. János Pál Pápa Angyalkert Katolikus Óvoda tagintézménye nevében Molnárné Jakab Mária intézményvezető elmondta: 10 éve, hogy létrejött a városukban a katolikus óvoda és az évforduló miatt különösen örülnek annak, hogy hozzájuk került a vándorkereszt. 

– Méltó helye lesz ismét az intézményükben, hiszen korábban is volt már náluk és újra nagy megtiszteltetésnek érezzük, hogy hozzánk kerülhetett – árulta el Molnárné Jakab Mária.

Nagy Majdon József, Bátonyterenye polgármestere elmondta: örül, hogy az óvodai jubileumon ismét hozzájuk érkezhetett a vándorkereszt és bízik benne, hogy az intézményen túl az egész városra áldást hoz a jelenléte.

A kegyhelyen mindkét óvoda növendékei gyönyörű dalokkal kápráztatták el a közönséget, mielőtt dr. Beer Miklós nyugalmazott püspök szólt az ifjúsághoz a szentmise keretében. 

A délutáni programkínálat soha nem volt még ennyire színes Szentkúton, mint ezen a családi napon, ahol minden gyermek megtalálhatta a számára legérdekesebb ingyenes programot. A bábszínházi előadás után a szabadtéri színpadon Szalóki Ági nagyszerű gyermekkoncertjét tekinthették meg az érdeklődők, ami legalább annyira varázslatos volt, mint a kegyhely és az azt körülölelő panoráma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában