Elmarasztalták

2022.05.06. 10:32

Szinte az egész családjának nekiesett a dühöngő salgótarjáni férfi

Jogerősen elmarasztalta a bíróság azt a 38 éves salgótarjáni férfit, aki egy heves vita keretében úgy meglökte a felesége védelmére siető rokonát, hogy az elesett és eltört a karja.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Nógrád Megyei Főügyészség közleménye szerint a férfi erősen ittas állapotában kiabálni kezdett közös otthonukban a feleségével 2020. december 25-én, majd dühében összetört egy üvegasztalt és egy tükröt is. Ekkor felesége kiszaladt a lépcsőházba, hogy segítséget kérjen, a kiabálásra pedig felfigyelt a feleség felettük lakó unokatestvére, aki békítő szándékkal átment a házaspárhoz. A dühöngő férj ezzel a nővel is összeveszett és őt is kizavarta a lakásból.

– Erre a hangoskodásra már az unokanővér élettársa is megjelent, a férfiak szóváltásba keveredtek, majd a vádlott a mellkasánál fogva nagy erővel meglökte a felesége segítségére érkező férfit. Az illető a lökés következtében hátra esett, a jobb könyökével a padlóhoz csapódott, így a singcsont könyökízületi végének darabos törését szenvedte el – áll az ügyészség közleményében.

Az ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben, a Salgótarjáni Járásbíróság pedig mellőzte a tárgyalást és 1 év 4 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint a bűnügyi költségek megfizetésére kötelezte a férfit. A bíróság döntését az ügyészség és a vádlott is tudomásul vette, így az jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában