Peca

2022.05.17. 10:31

Szép példányok is horogra akadtak a Szécsény melletti horgászversenyen

A napokban rendezték meg a Szécsény határában található Robinson Szigeteken Novák János szervezésében a Novákféder elnevezésű verseny.

Nool

Forrás: Beküldött

A versenyzők több megyéből érkeztek, ezen kívül szlovák élversenyzők is botot ragadtak, így a helyi specialistákkal kiegészülve 23 mindenre elszánt horgász vágott neki az 5 órás fordulónak. 

A májusi időszakban elkezdődött a halak ívása, emiatt a tó szélső helyei felé húzódtak, ahol melegebb a víz, illetve találnak nádat, növényeket. Azok a szerencsés kezű versenyzők, akik ezeket a szélső helyeket sorsolták maguknak, 20-60 kilóig terjedő zsákmányra tehettek szert. A középső részeken egy-két nagytestű hallal már jó eredményt lehetett elérni, az itt kifogott állatok 8-14,5 kilót nyomtak a mérlegen.

A verseny végig nagyon jó hangulatban telt, a halfogás mellett a versenyzőket lenyűgözte a vízterület és a környezetének szépsége. Már most többen jelezték, hogy jövőre visszatérnek. 

A verseny lefújása után minden versenyző hivatalos volt egy tál forró babgulyásra, majd következett az eredményhirdetés. A dobogós helyezettek kupákkal és értékes horgászfelszerelésekkel gazdagodtak. 

Abszolút végeredmény: 1. Mindák Tamás 58,02 kg. 2. Kácsor János 17,85 kg. 3. Baranyi László 13,02 kg.

Címkék#horgászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában