Alkotás

2022.05.15. 13:13

Salgótarján centenáriuma alkalmából városfelirattal gazdagodott a megyeszékhely

Szombaton egy hófehér Salgótarján feliratot avattak a megyeszékhely Fő terén. A várossá nyilvánítás századik évfordulója alkalmából egy helyi cég ajánlotta fel az acélból készült alkotást, mely immár a belváros ékességévé vált.

Gerhát Karina

Acélból készült a szerkezet

Forrás: NMH/Hegedűs Márk

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szombaton leplezték le azt a feliratot Salgótarjánban, amelyet a Nordtechnik Kft. ajánlott fel a városnak és a szintén salgótarjáni Pirazol Kft. készített el. Kreicsi Bálint Richárd, a Nordtechnik Kft. ügyvezető igazgatója az átadón elmondta: míg a megyeszékhely várossá nyilvánításának századik évfordulóját, addig cégük a harmincadik születésnapját ünnepli idén.

– E jeles alkalomból az egyik ünnepelt a másiknak nyújthatott át egy olyan ajándékot, amely a salgótarjániak számára nemcsak egy felirat, hanem a megyeszékhely iránti szeretet is jelképezi. Sokunknak ez a szülővárosa, amelyhez megannyi emlék köt bennünket. Itt láttuk meg a napvilágot, itt tettük meg az első lépéseinket, ide jártunk iskolába, itt csattant el az első csók, itt szövődtek a nagy szerelmek, itt dolgozunk, itt alapítottunk családot. Ezek olyan élmények, amit máshol nem találtunk meg – emelte ki Kreicsi Bálint Richárd, aki köszönetét fejezte ki a Pirazol Kft-nek is.

– Ragaszkodtunk ahhoz, hogy helyi cég legyen a kivitelező, így egy régi partnerünkre esett a választás. Ők pedig örömmel vállalták is ezt a nagy feladatot, hiszen nem sok cég készített még efféle városfeliratot, főleg nem acélból. Egy tartós alkotást szerettünk volna felajánlani, tisztelegve ezzel az acél otthonának – hangsúlyozta Kreicsi Bálint Richárd.

Fekete Zsolt polgármester a megyeszékhely nevében megköszönte a Salgótarján-feliratot, majd a felajánlásért Salgótarján 100 éve város emlékérmet nyújtott át Kreicsi Bálint Richárdnak, illetve Tóth Gábornak, a Pirazol Kft. műszaki és vállalkozási vezetőjének a város közösségének önzetlen támogatása és Salgótarján turisztikai arculatának gyarapítása elismeréseként.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában