Milliók érkeztek

2022.05.19. 06:50

Pályázati forrásból javítják a járdákat Nyugat-Nógrádban

A Magyar Falu Programban Az önkormányzati járdaépítés vagy felújítás támogatása című pályázaton hat nyugat-nógrádi település nyert el támogatást összesen több mint 53 millió forint értékben.

L. J.

Őrhalomban is folytatódhat a járdaépítés

Forrás: NMH

Diósjenő 9,2 millió, Nagyoroszi 3,9 millió, Keszeg 10 millió, míg Nógrádsáp, Nógrádsipek és Őrhalom településenként közel 10 millió forintot fordíthat a járdák korszerűsítésére. 

Vizi Zoltán, Nógrádsipek polgármestere érdeklődésünkre elmondta, hogy a József Attila utcában lévő járda, amely az 1950-es évek végén épülhetett, kritikus állapotban van, és nehezen lehet rajta közlekedni. Ezért az elnyert közel 10 millió forintot ennek a korszerűsítésére fordítják. 

Keszegen szintén ugyanekkora összegből valósulhat meg a járda fejlesztése. – A beruházás által a Dózsa út vegyesboltjától a Dózsa út és a Kossuth út kereszteződéséig tartó járdaszakaszt fogjuk újjáépíteni – mondta el hírportálunknak Csíri Csaba. A község polgármestere hozzátette: – Az érintett rész rendkívül rossz állapotban van, amely a támogatásnak köszönhetően korszerű, térkővel borított járdává válik majd. 

Diósjenőn 9,2 millió forint támogatást fordíthatnak majd járdafelújításra. Székely József Ede polgármester elmondta, hogy a beruházás a Szabadság útnak a Kossuth Lajos és a Szentgyörgyi utca közé eső járdaszakaszát érinti. Mint mondta, ez a fejlesztés azért is fontos, mert a járda a főúton található. – Az elmúlt két évben a Magyar Falu Programnak köszönhetően több mint három kilométer járdát sikerült felújítani Diósjenőn, amit a jövőben is szeretnének folytatni – hangsúlyozta Székely József Ede. 

Pintér Bertalan, Nógrádsáp polgármestere szintén arról számolt be, hogy a község főútján lévő járdát fogják felújítani a támogatásból. Mint mondta, ez a falu legforgalmasabb része, emiatt az évek során eléggé elhasználódott itt a járda, így időszerűvé vált a korszerűsítése. A polgármester bízik benne, hogy a beruházás minél előbb elkészülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában