Utazástervezés

2022.05.28. 15:50

Nógrádi városokban is könnyebb lesz a tömegközlekedés az új fejlesztésnek köszönhetően

Egy hasznos újítás bevezetésének köszönhetően mától már külön applikáció letöltése nélkül, a Google Térképpel is lehet közösségi közlekedési utazást tervezni mobilon azokban a vidéki városokban – így például Salgótarjánban is –, amelyekben a Volánbusz látja el a helyi szolgáltatást.

Nool

Nem kell többé menetrendet keresgélni, elég a Google Térképre beírni az úti célt

Forrás: Pexels

– A mai naptól fokozatosan jelennek meg a Volánbusz vidéki városi (helyi) menetrendjei a Google Térképen, egyelőre a tervezett menetrendi adatokkal. Ennek eredményeképpen könnyebben tervezhetővé válik a közösségi közlekedés azon településeken, ahol a Volánbusz látja el a helyi szolgáltatást – írta Facebook-oldalán szombat délelőtt Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára. 

Vitézy Dávid beszámolója szerint az ország közel 70 városában nyílik meg a mai naptól ez a lehetőség. Az államtitkár bejegyzésében Salgótarjánt is kiemelte, így az már biztos, hogy a nógrádi megyeszékhelyen elérhetővé válik ez az opció, ám a fejlesztés más Nógrád megyei városokat is érinthet a jövőben.

Példánkon jól látható, hogy amennyiben Salgótarjánon belül a Főtérről a Strandfürdőhöz szeretnénk eljutni, milyen buszjáratok állnak rendelkezésünkre
Forrás: Google Térkép

– A helyközi járatokkal kiegészítve így a városokban elérhetővé vált az egyszerű utazástervezés mobilon, külön applikáció letöltése nélkül. A helyi járatokat a MÁV-Start és a Volánbusz helyközi járataival kombináltan is lehet így tervezni – fogalmazott az államtitkár. A fejlesztés ezen a ponton nem áll meg, hisz mint kiderült, a tervek szerint a következő lépcsőben már valós idejű menetrendi adatok biztosítanak majd pontos tájékoztatást a közlekedőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában