Ima

2022.05.01. 15:22

Megtelt Szentkút Böjte Csaba ünnepi miséjére

Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel indult útnak vasárnap a Munkás Szent József zarándokvonat, amely Gödöllőtől egészen Nagybátonyig zakatolt a végállomásig. A menet ezt követően gyalog és busszal ment tovább a nemzeti kegyhelyen megtartott ünnepi szentmisére.

Nagy Orsolya

Forrás: NMH/Hegedűs Márk

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója prédikációjában kiemelte: a pandémia miatt az emberek akarva-akaratlanul is elzárkóztak és eltávolodtak egymástól, de a közösség építése nagyon fontos. 

Az atya kitért az orosz-ukrán konfliktusra is. – A háború szétszedi a közösségeket, a népeket és a nemzeteket is. Ez szomorú, hiszen mindkét fél ugyanabban a vízben keresztelődött, most pedig ellenségeskednek. Helyette össze kellene tartaniuk, hogy az emberek egy nagy családot alkossanak. Így kellene elképzelni a jövőt – hangsúlyozta Böjte Csaba.

Böjte Csaba: az összefogásra kellene törekedniük az embereknek
Forrás: Hegedűs Márk / NMH

Hozzátette: a Kárpát-medencében az összefogásra kellene törekedniük az embereknek. – Ez egykor meg volt, de Trianon után szétbomlott. A népek úgy érezték, hogy jobb lesz neki külön-külön, de nem így lett. 

Böjte Csaba arra biztatta a szentmisén megjelenteket, hogy merjék egymás kezét megfogni. Úgy látja, hogy közös erővel ismét egy tündérkertté lehetne tenni a népeknek a Kárpát-medencét. 

A testvér végül arra kért mindenkit, hogy merjenek egymásért áldozatot hozni, majd közösen imádkoztak a békéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában