Dorogháza

2022.05.16. 15:00

Közösségi program keretében ültettek

G. E.

Dorogháza önkormányzata az elmúlt évben sikeresen szerepelt az Agrárminisztérium Településfásítási Programjában, amelynek köszönhetően facsemetékkel gazdagodott a falu. A növényeket közösségi program keretében a napokban ültették el. 
– Huszonöt darab fát nyertünk el a fenti programban. Ezek közül húsz gömbszivarfa, öt pedig királydió – tájékoztatott Táboritáné Bata Georgina, közművelődési szakember. A parkokat szerettük volna díszíteni a csemetékkel. Azért választottuk a fenti fajtákat, mert azok nem nőnek nagyra, és a formájuk is szép. Mint mondta, a gömbszivarfák a Millenniumi parkba és annak közelébe kerültek, míg a királydió az újtelepi rész zöldterületeit díszíti. Az ültetésből a helyiek is kivették részüket, de a fák locsolásánál és gondozásánál is számítanak a lakókra. 
– Jó kezdeményezésnek tartom a fenti programot, ami felhívja az emberek figyelmét a környezetvédelem fontosságára. Településünk további fásítása és szépítése érdekében a jövőben is keressük a pályázati lehetőségeket – fogalmazott Kővári Lászlóné polgármester. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában