Extrém frissítő

2022.05.22. 20:01

Ilyet még biztos nem kóstoltál! Nagy sikert aratott a kovászos uborka fagyi Rétságon

Ha már unjátok a klasszikus csoki-vanília-eper triumvirátust, akkor itt az ideje kipróbálni a kovászos uborkát!

K. K.

A világbajnok rétsági cukrász nem először rukkol elő különleges ízekkel

Forrás: Beküldött

A nyarat egyszerűen nem lehet elképzelni fagylalt nélkül. A klasszikusoktól a gyümölcsösökig, az édestől, a savanykáson át a sósig, a jeges desszertek számtalan fajtáját megkóstolhatjuk, sőt az extrém ízvilág is egyre népszerűbb.

Az igazi különlegességekért pedig nem is kell messzire mennünk, elég egészen Rétságig, ahol megkóstolhatjuk a világbajnok cukrász, Fazekas Ádám nagy sikert aratott kovászos uborka ízű fagylaltját.

A rétsági cukrászda tulajdonosa elárulta, hogy a zöldségfagylaltot egy főzőversenyre álmodta meg, ahol vörösboros marhapörkölt és juhtúrós sztrapacska mellé kínálták.

– Első körben vadabbnál-vadabb ötletek merültek fel, olyanok mint a juhtúrós sztrapacska ízű fagylalt, de végül a kovászos uborka mellett döntöttünk. Úgy gondolom a vendégeket sikerült meglepni, végül pedig kivívta a tetszésüket. A kóstolót gyorsan elkapkodták és hamar híre ment az extrém ízvilágnak. Olyannyira, hogy már több étterem is megkeresett a fagylalttal kapcsolatban – mondta Fazekas Ádám, aki a sajátos receptúrába is beavatta portálunkat.

Egy biztos, nem érdemes kihagyni a hűsítő ízvilágot | Beküldött

– A fagylalt saját recept alapján készült, melynek főbb érdekessége a cukortartalma. Ugyanis ez szabályozza a fagylalt fagyáspontját. Így ebben is van cukor, ugyanakkor nem lehet érezni, mert olyan fajta került felhasználásra, aminek a kristálycukoréhoz képest sokkal alacsonyabb az édesítő hatása – magyarázta a cukrász. 

Egy biztos a kovászos uborka ízű fagylalt egy olyan íz, egy olyan élmény, ízvilág amit nem érdemes kihagyni, mi több nem is az egyedüli. A rétsági cukrászdában kifejezetten bő a választék fagylalt téren, ráadásul nem is akármilyen ízek közül válogathatunk. A klasszikusok mellett megjelentek a pultban például a sós fagylaltok is: a sós pekándió, a sós tökmagolaj, vagy a világbajnok sós pisztácia tonkababos málnaszósszal, csak, hogy néhányat említsünk.

– Tavaly a sós pisztácia volt a legnagyobb szenzáció. Szerencsére a vásárlók nyitottak az újdonságokra, teljesen odavannak az új ízekért, de a régi jól bevált klasszikusokat – a csokit, a vaníliát, a málnát és a citromot – nehéz lenne felülmúlni. Emellett népszerűek a mindenmentes fagyik, hiszen manapság sokan küzdenek ételallergiával – mondta Fazekas Ádám, hozzátéve, a cukrászdában kapható kézműves fagylaltok mesterséges aromák és színezőanyagok nélkül készülnek.

Természetesen ez nem az első és nem az utolsó, hogy a rétsági cukrász extrém ízekkel rukkoljon elő, kreativitásának ugyanis semmi sem szabhat határt.

– Tele vagyok ötletekkel, tervekkel. Paradicsomból készítettem már fagylaltot, de szeretném kipróbálni például a tormát vagy a jalapeno paprikát is. Utóbbit el tudom képzelni valamilyen ízkombinációban. Ha nem zöldségek, akkor pedig jövő héten fogok előrukkolni egy avokádós-citrommal – árulta el Fazekas Ádám. Hozzátette, hogy a kovászos uborka ízű fagylaltok az érdeklődők jövő héttől a cukrászdában is megkóstolhatják. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában