Muzsika

2022.05.28. 15:25

Hangokkal varázsolt a balassagyarmati iskola zenekara egy nívós versenyen

A Balassi Bálint Gimnázium diákjaiból álló Balassi Könnyűzenei Formáció élő zenés előadásával a Csoport kategória első helyezését és annak különdíját is elnyerte a közelmúltban Miskolcon, a VI. Hangok Varázsa Tehetségkutató Versenyen. Ráadásul az elismert művészekből álló zsűrit is sikerült lenyűgözniük.

Lászlók Judit

A Balassi Könnyűzenei Formáció első helyezést és különdíjat is nyert nemrég a miskolci versenyen

Forrás: Beküldött

A Balassi Könnyűzenei Formáció a 2019/2020-as tanévben kifejezetten az örömzenélés és a közös muzsikálás céljával jött létre. Később azonban versenyeken is kipróbálták magukat. A csapatban az énekért Ádám Csenge, Kanyó Pálma, Kalinovszki Lucia, Pifka Réka, Pothoroczki Luca, a zongoráért Ábel Botond, a gitárért Oláh Ádám, míg a ritmusszekcióért Jónás Gergő felel. A formáció legutóbb a VI. Hangok Varázsa Tehetségkutató Versenyen vett részt Miskolcon, amelyen már másodjára mérettették meg magukat. 

– A pandémia után, idén márciusban vette kezdetét a heti egyalkalmas próbafolyamat. A régi tagok mellé újak is csatlakoztak. Bár szorított az idő a versenyig, de a csapat lelkesedése, szorgalma, zene iránti alázata és tehetsége behozta a lemaradást – mondta el lapunknak Csizmadia Kinga, a formáció felkészítő tanára. Hozzáetette: – A miskolci döntőben a Random Trip zenekar Csak boldog című dalát adtuk elő zenekari kísérettel és egy tisztán a cappella, vagyis kíséret nélküli énekes betéttel. A szakmai zsűrit Lajtai Kati énekes, Veréb Tamás énekes, Csiszár István előadóművész, Varga Andrea színművész, valamint Bartucz Éva, a „Zenita” alapítója alkotta. Mindannyian méltatták a zenészek játékát, a lányok hangját, valamint a finom szólamokat, a dal feldolgozásának dinamikai és zenei elemeit is. Pedagógusként a legnagyobb elismerést mégis az jelentette számomra, amikor kiemelték, hogy a csoport valódi kis „csapatként” működik, kiváló az összjáték. A színpadon és azon kívül tanúsított fegyelmezett hozzáállás, az együtt zenélés, a versenytársakkal szembeni tisztelet, a tőlük való tanulás, az egy-egy bátorító, dicsérő szó az ellenfélhez mindenkinek felkeltette a figyelmét. Ezt pedig rengeteg elismeréssel, gratulációval fejezte ki a több mint száz nevezőből álló forgatag. 

Lajtai Kati és Veréb Tamás külön kérte a fiataloktól, hogy semmiképpen ne hagyják elveszni a csapatot és ezeket az energiákat, illetve sose hagyják abba a zenélést. 

A formáció az ünnepélyes díjátadón – hasonlóan a 2020-as eredményhez – elhozhatta a verseny különdíját, azonban most ráadásként a kategóriájuk fődíját is elnyerték. A lélekemelő miskolci hétvége után a Balassi Bálint Gimnázium ballagási ünnepségén, valamint a szécsényi Andi színjátszósai RögtönÖzön gáláján is zenélhettek. Csizmadia Kinga reméli, hogy a jövőben sok hasonló élménnyel gazdagodhat majd a csapat, és jobbnál jobb muzsikaszóval örvendeztethetik meg a hallgatóságot. 

Címkék#verseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában