Maraton

2022.05.25. 18:10

Először rendezik meg a Juhos Gábor Trianon-maratont az Ipolytarnóc-Balassagyarmat útvonalon

A Magyarok Világszövetsége (MVSZ) szerda délelőtt Balassagyarmaton, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban egy rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy június 4-én, szombaton először rendezik meg a Juhos Gábor Trianon-maratont az Ipolytarnóc-Balassagyarmat útvonalon.

Lászlók Judit

Forrás: NMH | Fotó: Hegedűs Márk

– A sportesemény egyszerre kíván emléket állítani Juhos Gábor hazafias és sportolói teljesítményének, aki éppen Trianon 100. évében, 2020-ban negyven nap alatt egyedül körbefutotta a megcsonkított haza határát – mondta Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke. Hozzátette, hogy a terveik szerint a Juhos Gábor Trianon-maratont minden évben, június 4-én tartanák meg ugyanazokon a szakaszokon, amelyeket Juhos Gábor Trianon 100. évében megtett. Az idei versenyt az orosz-ukrán háború miatt azonban csak egyetlen szakaszon, Ipolytarnóc és Balassagyarmat között rendezik meg.

A sajtótájékoztatón Medvácz Lajos főszervező kiemelte, hogy 9 óra 05 perckor indul a 42,9 kilométer hosszú Trianon-maraton az ipolytarnóci Krisztus király templomtól. A 22,1 kilométeres Trianon-félmaraton Szécsényben, a Pöstyéni bekötő úttól 11 óra 05 perckor rajtol. Az 1920 méteres Trianon-emlékfutásnak pedig 15 óra 05 perckor vághatnak neki a résztvevők a Rákóczi fejedelem útjáról. Mindhárom táv befutó helyszíne a Civitas Fortissima tér lesz, ahol Schmitt Pál országos fővédnök, a Magyar Olimpiai Bizottság volt elnöke, valamint korábbi köztársasági elnök adja majd át a dobogósoknak a díjakat. 

A versenyre június 3-ig lehet nevezni az MVSZ honlapján, illetve email-címén. 



 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában