Közösség

2022.05.19. 11:23

Élettel telhet meg Salgótarján az egyesületek és a civil kezdeményezések révén

Új közösségi tér nyílt a napokban a megyeszékhelyen, a Budapesti úton. A Bunker névre keresztelt alagsori helyiségeket az önkormányzattal kötött megállapodás keretében ingyen használhatja a Kulturális Információs és Tanácsadó (KIT) Egyesület.

G. E.

Szakács István átveszi a Bunker díjat

Forrás: NMH | Fotó: Hegedűs Márk

Az ingatlan – ami a közelmúltban a Nemzeti Együttműködési­ Alap pályázati támogatásával újult meg – a továbbiakban baráti társaságok, civil szerveződések­ programjainak ad otthont. Emellett az azt működtető KIT Egyesület különféle tanácsadásokat is szervez, valamint saját rendezvényekkel is várja az érdeklődőket, amelyekhez társasjátékokat és technikai eszközöket is biztosítanak. 

– Mindig fontos volt számomra a civil szerveződések sorsa, és az, hogy a Bunkerhez hasonló közösségi terek alakuljanak – hangsúlyozta a megnyitón Tolnai Sándor, a városrész önkormányzati képviselője. – Komoly összefogás eredménye az, hogy ez a hely megnyílhatott. Salgótarján önkormányzata, Becsó Zsolt honatya, valamint helyi szervezetek, alapítványok működtek együtt a cél érdekében. Azért, hogy itt otthonra leljenek a különböző baráti és civil társaságok. 

A Kit Egyesület által megalapított díjakat is átadták a rendezvényen. A KIT for Help elismerést idén Persik László, Tolnai Sándor és Dudás Nándor vehette át, mivel támogatásukkal előmozdították az egyesület működését. A Bunker díjat pedig azok kapták meg, akik önkéntes munkájukkal hozzájárultak a közösségi tér kialakításához. Az elismerést Szabó Péternek, portálunk munkatársának, Szakács Istvánnak, Oláh Imrénének és Ondrék Lászlónak ítélték oda. 

– Örömteli, ha Salgótarjánban, a térségben létrejön valami új kezdeményezés. Ahogy a Bunker elnevezés is utal rá: itt biztonságban és jól érezhetik magukat a látogatók – fogalmazott Becsó Zsolt, hozzátéve: – Új élettér ez minden korosztály számára. Nagy eredmény lenne, ha minden városrészben alakulna hasonló. 

Fekete Zsolt polgármester arról beszélt: nagyszerű kezdeményezés révén telik meg újra élettel az ingatlan. Salgótarjánban máshol is vannak hasonló épületek, amelyeket örömmel bíznának a helyi civil egyesületekre, annak érdekében, hogy programokkal és különféle rendezvényekkel töltsék meg azokat. 

Címkék#Közösség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában