Mandátum

2022.05.01. 09:44

Elbúcsúzott falujától Cserháthaláp polgármestere

Az április 3-ai országgyűlési választáson pártja, a Mi Hazánk Mozgalom listáján mandátumot szerzett Dócs Dávid, Cserháthaláp polgármestere. Parlamenti megbízatása összeférhetetlen a településvezetői pozícióval, ezért a politikus szombaton elbúcsúzott a falutól.

Nool

Forrás: Dócs Dávid Facebook-oldala

„Hét éve vezetek egy közösséget, hét éve építek egy kis falut – sokszor a saját két kezemmel is –, hét esztendeje gördítettem el számtalan akadályt az útból, vagy épp hoztam létre valamit a semmiből” – írta közösségi oldalán Dócs Dávid, aki élete eddigi legnehezebb döntésének nevezte a képviselői és a polgármesteri tisztség közötti választást. Úgy fogalmazott: „Gyorstalpalón végigjártam a ranglétrát, s jelenleg épp az országgyűlési mandátumomnak kéne felhőtlenül örülnöm, ám örömöm közel sem határtalan, hiszen meg kellett érte válnom attól, ami a családomon kívül számomra a legkedvesebb volt, melyről ha beszéltem valakinek, az egyből megértette, hogy ez nekem nem munka, ez nekem még csak nem is hivatás, hanem életforma lett, ami már-már fanatizmusba csapott át.”

A településen időközi választáson döntenek majd az új polgármester személyéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában