Üzenet

2022.05.22. 15:28

Durván beszólt a gyorshajtóknak a nyírjesi háztulajdonos – ezt a táblát tette ki az utcára! (fotók)

„A 30-as nem 130 b@szd+” – ez a felirat fogadja a Nyírjesbe érkezőket egy ideje. Mint kiderült, a népszerű balassagyarmati üdülőövezet egyik ingatlanának tulajdonosa helyezte ki a táblát. A gyorshajtók elleni küzdelemben sokan támogatják a férfit, a felirat stílusa azonban megosztja a helyieket.

Lászlók Judit

Forrás: NMH | Fotó: M. R.

A nyugat-nógrádi témákkal foglalkozó Fókuszban a térség Facebook-csoportban az egyik tag hívta fel a figyelmet arra pénteken, hogy a városhoz tartozó üdülőövezetbe beérve egy obszcén feliratú tábla fogadja az oda érkezőket. A városban köztudott, az üdülőövezetben szinte állandó gondot okoznak a gyorshajtók annak ellenére, hogy 30-as sebességkorlátozó közúti jelzőtáblák vannak kihelyezve. A tábla készítője valószínűleg megelégelte a régóta fennálló problémát, erre szerette volna felhívni az érintettek figyelmét. Hiába nemes a kezdeményezés, a kivitelezési forma és a szöveg stílusa nem nyerte el mindenki tetszését: a kommentekből látszik, akad olyan lakó, akit kifejezetten zavar a trágár nyelvezetű felirat.

Fotó: Makrai Richárd

A helyi hírszolgáltató, a 2660 munkatársai nemrég helyszíni videóriporttal jelentkeztek a téma kapcsán, melyben a tábla készítője is megszólalt. A férfi elmondta, hogy szerinte nem a környéken élők és a kikapcsolódni oda érkezők lépik át a sebességhatárt, hanem egy, az üdülőövezetben működő oktatási intézmény dolgozói, látogatói. Több balesetveszélyes esetet is említett példaként, és hozzátette: a saját készítésű táblával a száguldozók figyelmét szeretné felhívni a sebességhatár betartására. A férfi szerint a megoldás az lenne, ha a rendőrség többet lenne jelen az üdülőövezetben és traffipaxszal mérné az autósok sebességét, illetve fekvőrendőröket telepítenének a hosszú, egyenes útszakaszra.

Fotó: Makrai Richárd

A riportban az intézmény vezetője is reagált a panaszra. Mint mondta, igyekeznek együtt élni a környezetükkel és jó hatást gyakorolni arra. Ezért minden kollégáját, sőt még a szülőket és a szállítókat is arra kérte, hogy közlekedjenek szabályosan az üdülőövezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában