Csökken a Nógrád megyei fertőzöttek száma, és az örökítőanyag koncentrációja is

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.

Nool

A tájékoztatás szerint a szennyvízmintákban a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban további csökkenést mutat. Hozzátették: számottevő csökkenés Kecskeméten, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szekszárdon és Szolnokon figyelhető meg, míg a városok többségét stagnáló tendencia jellemzi. Megjegyezték, hogy emelkedés csak Zalaegerszegen tapasztalható. A koncentráció 19 mintavételi helyen a mérsékelt, míg 3 városban az emelkedett tartományba esik - áll a közleményben.

A koronavirus.gov.hu oldal szerint az elmúlt héten 82 embernél mutatták ki a fertőzést szűkebb hazánkban. Ahogy arról korábban beszámoltunk, hazánkban összesen 6 millió 409 ezer a beoltott, 4749 az új fertőzött és elhunyt 103 beteg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában