Vadveszély

2022.05.25. 11:32

Barna medve bukkant fel szerda reggel, Erdőkürt határában

Medvét láttak szerda reggel a település határában – tájékoztatott közösségi oldalán a község polgármestere. Megkeresésünkre Szebenszkiné Palik Katalin arról számolt be, hogy az állatra a szomszédos faluból, Acsáról Püspökhatvan felé autózó sofőr figyelt fel.

Gulyás Edina

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

– A településről kiérve a vasúti síneknél, a töltés tetején látta meg az autós a vadat, és értesítette az acsai önkormányzatot. Zemen Szilvia, az ottani polgármester és Galbavi József, a Pilisi Parkerdő Zrt. Gödöllői Erdészetének kerületvezető vadásza érkezett a helyszínre. A nyomokból megállapították, hogy valóban medvéről van szó, ami Erdőkürt felé tart – tájékoztatott Szebenszkiné Palik Katalin.

Mint mondta, a szakemberek értesítették az érintett települések önkormányzatait a fenti tényekről, arra kérve a lakosságot, hogy amíg nem sikerül megtalálni és befogni az állatot, ne sétáljanak, ne gombázzanak a közeli erdőkben. 

– A közösségi oldalra is kitettük a felhívást, ezen kívül a helyi óvodába, iskolába, a postára és a boltokba is eljuttattuk a fenti információkat. Mindezek mellett a három kilométerre található Kálló önkormányzatát is értesítettük – fogalmazott a polgármester. 

A felívás addig él, amíg újabb fejlemény nem lesz az ügyben. 

 A faluvezető arra is kitért, hogy a községben korábban még nem volt medveészlelés. Egy évvel ezelőtt azonban a közelben lévő Bercel határában már felbukkant a vad, akkor a haszonállatok állományában kárt is okozott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában