Különleges képesség

2022.05.21. 15:23

Az egész világot bejárta a Nógrádból mentett kutya kivételes története

Az Egyesült Államoktól Új-Zélandon és Tajvanon át Indiáig, szinte az egész világ megismerhette Logan, a Nógrád megyéből mentett kutya különleges történetét.

Nool

Forrás: AP | Fotó: Szandelszky Béla

Korábban portálunk is beszámolt Logan szívszorító sorsáról. Az akkor másfél éves belga juhászkutyát az állatvédők egy Nógrád megyei településről mentették meg, ahol gazdája napi szinten bántalmazta. Miután  gazdikeresővé vált, a MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrede felkereste az állatvédőket, hogy szívesen adnának neki egy esélyt. A teszten Logan nagyon jól vette az akadályokat, így alkalmasnak bizonyult arra, hogy robbanóanyag-kereső kutya váljon belőle. 

Azóta a belga juhász egyedi története bejárta az egész világot, és büszkén viszi hírét a Magyar Honvédség speciális tűzszerész ezredének. Nemrégiben ugyanis az AP hírügynökség, majd többek között a Washington Post is beszámolt a legendás kutyáról. 

- Először tudósított alakulatunk speciális tűzszerész képességéről a Washington Post – de még az is lehet, hogy nem utoljára. Ritkán teszünk ilyet, de most szeretnénk elmondani, mennyire büszkék vagyunk, mert rengeteg nemzetközi sajtómegjelenés történt a napokban Logan, a mentett belga juhászkutya különleges sorsával kapcsolatban, ezredünk robbanóanyag-kereső kutyás műveleti képességével összefüggésben - közölte a MH. 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrede közösségi oldalán

A cikkekben Németh Balázs főtörzsőrmester, kiképző altiszt nemcsak Logan történetét, de a robbanóanyag-kereső kutyakiképzés sajátosságait, valamint a speciális képesség jövőbeli szerepét is ismerteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában