Állatvédelem

2022.05.14. 12:27

Állatbarát iskola lett a Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola

A korábban kiírt pályázatra olyan magyar általános iskolák jelentkezhettek, ahol kiemelkedően sokat tesznek az állatvédelemért. A Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola sikeres pályázatának köszönhetően bekerült az ország 50 Állatbarát Általános Iskolája közé.

Nool

Zöld tappancsok jelzik az ország térképén az 50 állatbarát iskolát

Forrás: Facebook/Állatvédelem gyerekeknek

Tavaly november végén hirdetett pályázatot az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával általános iskolák számára az „Állatbarát Általános Iskola” és az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2022” címekért. A pályázatra olyan általános iskolák jelentkezhettek, akik a 2021/2022-es tanévben kiemelkedően sokat tettek és tesznek az állatvédelemért, és arra törekednek, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével. A pályázatra minden magyarországi és határon túli magyar általános iskola pályázhatott, s közöttük a neves szakmai zsűri elbírálása alapján dőlt el a sorrend. 

A Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola az „Állatbarát  Általános Iskola” pályázaton indult és Nógrád megyéből egyedüliként bekerült az 50 Állatbarát Általános Iskola közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában