Szépségverseny

2022.05.06. 19:50

A bujáki Tündérszép régi álma vált valóra azzal, hogy bejutott a döntőbe

Mint arról korábban már beszámoltunk, a szakmai zsűri szűkebb hazánkból Mravcsik Violettát küldte a Tündérszépek országos döntőjébe. Ezt követően az is kiderült, hogy a közönségszavazatok alapján, huszonkettedik versenyzőként a bujáki származású Pozsgai Florentina csatlakozhat a legszebbek mezőnyéhez. Így szűkebb hazánkból két lány is versenybe szállhat a koronáért az országos fináléban.

G.K.

Pozsgai Florentina

Forrás: H.Cs., NMH

– Hatalmas öröm számomra, hogy az olvasók az országos megmérettetés versenyzői közül engem találtak a legszebbnek. Szeretném megköszönni mindazoknak, akik idáig támogattak a szavazataikkal. Elmondhatatlanul hálás vagyok, hiszen nélkülük nem sikerült volna valóra váltanom egy régi álmomat. Amikor a régiós fordulóban a három megye versenyzői közül engem találtak a legszebbnek az olvasók, és ezzel esélyt kaptam arra, hogy a többi régió legszebbjeivel ismét megmérkőzve bekerülhessek az országos döntőbe, már akkor nagyon boldog voltam. Titkon természetesen bíztam benne, viszont nem számítottam rá, hogy ez meg is történhet – mondta portálunknak Pozsgai Florentina.

Pozsgai Florentina is várja a szívecskéket
Forrás: H.Cs. / NMH

Kérdésünkre kifejtette: izgatottan várja a szeptember 8-ai finálét, amire már nagyon készül. Többek között az étrendjén fog változtatni és jobban figyel majd arra, hogy megőrizze kiváló alakját. A családja és a barátai az elsők között gratuláltak neki, további sok sikert kívántak és biztosították őt arról is, hogy az elkövetkezendő időszakban is mindenben támogatni fogják.

– Többen megkérdezték már, hogy látom, van-e esélyem arra, hogy a verseny végén az én fejemre kerüljön a korona. Erre annyit tudtam válaszolni nekik, hogy bármi előfordulhat, bízom a legjobbakban, de számomra már az is egy életre szóló élmény, hogy bejutottam a döntőbe. Nagyon erős mezőnynek ígérkezik, hiszen egytől egyig csodaszépek a lányok. Akadtak olyanok is, akiket már az első látás után rendkívül szimpatikusnak találtam. A szakmámból adódóan, illetve egyébként is könnyen barátkozó típus vagyok, ezért nem félek attól sem, hogy jövök majd ki a többi lánnyal. Az biztos, hogy mindenkivel kedves leszek és fogok nyitni feléjük. Külön öröm számomra, hogy Nórád megyét ketten is képviselhetjük Violettával, akit a szakmai zsűri juttatott a döntőbe. Nem ismerem még őt személyesen, de remélem, az együtt töltött idő alatt erre is lehetőségem lesz majd. A látottak alapján szimpatikusnak, illetve nagyon csinos lánynak tartom – mesélte a Tündérszép.

A 20 éves Pozsgai Florentinát az unokanővére nevezte be a Tündérszépekre, mert úgy gondolta, helye van a versenyben, illetve arra is esélye lehet, hogy a megmérettetés végén az ő fejére kerüljön a korona.

– Aznap este, amikor beneveztem már éppen aludni készültem, de szembejött velem a Tündérszépekre való felhívás. Megnéztem a már versenyben lévő lányokat és úgy gondoltam, egy próbát megér. Florentinát a tudta nélkül neveztem be a fotóival, majd onnantól kezdve én is nagyon izgatott voltam, vajon beválogatják-e. Amikor pedig közölte, hogy ő is esélyt kapott, elmondhatatlanul boldog voltam – tudtuk meg Radics Saroltától.

Azon kérdésünkre, miért gondolta, hogy unokatestvérének a versenyben a helye, azt válaszolta, véleménye szerint fontos, hogy egy szépségkirálynőnek amellett, hogy gyönyörű, bájosnak, kedvesnek, okosnak, életvidámnak és empatikusnak is kell lennie. Ezek a tulajdonságok pedig elmondása szerint mind ott rejtőznek Florentinában.

– Nagyon boldog vagyok, hogy bejutott az országos döntőbe, emellett izgulok is érte, hiszen egy gyermekkori álma vált valóra ezzel, és szeretném, ha a lehető legtöbbet tudná kihozni magából. Elmondhatatlanul büszke vagyok rá. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ő nekem nem csak az unokatestvérem, hanem a másik felem, a lelki társam. Nélküle el sem tudnám képzelni az életem, de úgy gondolom, ez kölcsönös. Mindig egymás mellett állunk, az örömben és a bánatban egyaránt, egyszerűen imádom őt. Tudjuk, mikor kell a másikat biztatni, felvidítani, elég, ha már csak egymásra nézünk, egy pillantásból érezzük, mit gondol a másik. Sok mindenen keresztülmentünk már együtt az életben, természetesen nehézségek, konfliktusok is akadtak, de mindig kitartottunk a másik mellett. Bátran merem állítani, hogy nemcsak unokatestvérek, hanem igaz barátok is vagyunk, ami a mai világban már sajnos egyre ritkább – hangsúlyozta Radics Sarolta.

Kifejtette: az országos döntőre való felkészülésben is támogatja majd Florentinát, főként lelkiekben fogja biztatni őt.
Sarolta elmondása szerint a közönségkedvenc Tündérszép jó tulajdonságai közé tartozik az empátia, a kitartás, a becsületesség, az elszántság, az emberszeretet, a felelősségtudat, a humor, az intelligencia és a pozitív gondolkodás. Rossz tulajdonságai között legfőképp az önbizalomhiányát említette meg, amin Sarolta szerint az országos döntőig még javítania kell.

Florentina érettségivel és egy fodrász szakmával is rendelkezik, munka mellett jelenleg is tovább képezi magát, hiszen a legjobb hajszobrászok közé szeretne tartozni. Régi álma, hogy egyszer egy saját szépségszalont nyisson. Kislány kora óta hastáncol, erre már hobbiként tekint. Imádja a gyerekeket és az állatokat.

Várják a szíveket - Május 5-én elkezdődött a Tündérszépek 2022-es évadának utolsó, döntő fordulója, amelyben az országszerte csaknem 800 versenyzővel induló megmérettetés 22 legszebb hölgye vesz részt. Ennek során ugyan minden nap egy-egy lányt kiemelten mutatunk be a Nógrád Megyei Hírlapban, illetve a Nool.hu címlapján, de már az első naptól, tehát május 5-től május 26-ig, csütörtök éjfélig az összes versenyzőt értékelhetik olvasóink. Az országos online közönségszavazáson legmagasabb értékelést kapott hölgy lesz a Tündérszépek 2022 közönségdíjasa, aki az elismerő cím mellett egy okostelefon és egy értékes szépségápolási csomag boldog tulajdonosának is mondhatja majd magát. Kiléte azonban csak a szépségkirálynőt és az udvarhölgyeit is kiválasztó döntő gálaműsoron, szeptember 8-án, csütörtökön derül majd ki. Ezért a közönségszavazás utolsó napjaiban az értékelések átlagát elrejtjük – de szíveket természetesen ebben az időszakban is lehet és érdemes is osztani a versenyzőknek. Florentina és Violetta egyaránt számít olvasóink értékelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában