Választás

2022.04.20. 20:35

Váltásra készül Cserháthaláp polgármestere, Dócs Dávid pártja lecserélné a baloldalt

A kormány leváltása mellett a baloldali ellenzék leváltása is célja a Mi Hazánk Mozgalomnak – mondta el Dócs Dávid Nógrád megyei politikus, Cserháthaláp polgármestere szerdán Budapesten.

Nool

Forrás: Facebook | Dócs Dávid

Dócs Dávid a Parlament mellett, a Kossuth Lajos téren tartott sajtótájékoztatón úgy értékelt: az április 3-i országgyűlési választás és az utána történtek is megmutatták, hogy a baloldali összefogás "egész egyszerűen alkalmatlan" nemhogy kormányváltó erőnek, de még ellenzéknek is. Szerinte ezt mutatja az is, hogy a Jobbik és a DK képviselői nem vették át a nap folyamán a megbízóleveleket - olvasható a Mandiner.hu oldalon. 

Kijelentette: a Mi Hazánk konstruktív ellenzéki szerepre törekszik, csak azért nem fog nemmel szavazni egy kormányzati előterjesztésre, mert azt a Fidesz terjesztette elő, mint ahogy azt a balliberális ellenzék csinálja.

Az alelnök szerint minden, a haza, a nemzet ügyét szolgáló dolgot támogatnak, akkor is, ha azt a balliberális oldal terjeszti elő. Az elmúlt 33 évben nem a mi hibánk, hogy még nem volt ilyen ötletük - jegyezte meg.

Dócs Dávid azt mondta, a Mi Hazánk fő célkitűzése, hogy alázatosan végezze a munkáját azzal a kétharmaddal szemben, amely a kormány negyedszeri túlhatalmát bebetonozza.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy miután a nap folyamán felvette parlamenti mandátumát, határidőn belül lemond Cserháthaláp polgármesteri tisztségéről, de gondoskodni fog róla, hogy a község a legjobb kezekbe kerüljön.

Jelezte, szeretne egy törvénymódosítást kezdeményezni, hogy - olasz mintára - az 500 fő alatti települések polgármestere lehessen országgyűlési képviselő is egyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában