Járvány

2022.04.15. 10:15

Tovább csökkent az influenzások száma Nógrád megyében

Az előző héthez viszonyítva a 14. héten tovább csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók becsült száma – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Nool

Forrás: Illusztráció: Hegedűs Márk/NMH Archívum

Fotó: Hegedűs Márk

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint április 04. és 10. között az előző héthez viszonyítva 22%-kal kevesebb beteg – nagyjából 16 000 fő – fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. 

A fővárosban és 15 megyében csökkent, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében emelkedett, Baranya, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyében nem változott az orvoshoz fordulók gyakorisága. A 100 ezer lakosra jutó orvoshoz fordult betegek száma Baranya (358), Zala (230) és Szabolcs-Szatmár-Bereg (222) megyében volt a legmagasabb, Jász-Nagykun-Szolnok (86) és Nógrád megyében (95) a legalacsonyabb. Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírus által okozott megbetegedéseket tíz területen – a fővárosban, továbbá Baranya, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében – diagnosztizáltak.

Az influenzaszerű megbetegedéseket változatlanul a 3-14 éves gyermekek között diagnosztizálták a leggyakrabban.

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában