Adománygyűjtés

2022.04.19. 15:22

Megyeszerte folytatódnak az adománygyűjtések az ukrán menekültek javára

Továbbra is folyamatosan, Nógrád megye több településén is befogadják az Ukrajnából menekülteket az államilag szervezett humanitárius segítségnyújtás keretében.

Gerhát Karina

Forrás: NMH Archív | Fotó: Hegedűs Márk

– A gyűjtőpontokon tápszereket, bébiételeket, pelenkákat, nedves törlőkendőket, mosószereket, toalettpapírokat, női higiénés-, valamint tisztálkodási termékeket, továbbá tasakos leveseket, kekszeket és csomagolt édes süteményeket várnak a segíteni szándékozóktól. Ruhaneműből az eddigiekben bőséges készlet halmozódott fel, így ilyen felajánlásokat jelenleg nem fogadnak a megyei logisztikai gyűjtőpontok – tudta meg portálunk a Nógrád Megyei Kormányhivatal tájékoztatásából.

Mint írták: Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ adománypontjával működik együtt a megyei védelmi bizottság és a Magyar Vöröskereszt, míg Salgótarjánban a központi logisztikai ponton – Rákóczi út 27. szám alatt, keddenként és csütörtökönként 10 és 14 óra között –,valamint a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének a központjában – Bartók Béla út 10. szám alatt, munkanapokon 8 és 14 óra között – fogadják a lakossági felajánlásokat.

A menekültek ellátását a Nógrád Megyei Kormányhivatal mellett működő Nógrád Megyei Védelmi Bizottság partnerszervezeteivel közösen irányítja, biztosítva a menedéket keresők elszállásolását, illetve alapvető ellátását. A védelmi bizottság emellett a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetével együttműködésben folytat közös készletgazdálkodást azokkal az adományokkal, amelyek a segítő szándékú lakosságtól származnak. Ennek köszönhetően a megyébe érkező menekültek szükségletei folyamatosan kielégíthetők az állami forrásoknak és a lakossági adományoknak köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában