Munkahely

2022.04.21. 20:12

Közel ezer érdeklődőt vártak a szécsényi állásbörzére

A Nógrád Megyei Kormányhivatal áprilisban és májusban minden járásban szervez egy ingyenesen látogatható állásbörzét, ahol a munkáltatóknak lehetősége nyílik a betöltetlen álláshelyeik meghirdetésére, valamint az álláskeresőkkel, munkahelyváltást tervezőkkel való személyes kapcsolatfelvételre.

L.J.

Sok lehetőség várta az érdeklődőket a szécsényi állásbörzén

Forrás: L.J., NMH

A rendezvénysorozat első állomásán Szécsényben, a helyi művelődési központban várták csütörtökön az álláskeresőket és a munkaerőpiaci képzések iránt érdeklődőket.

Az eseményen részt vett a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSZC), valamint Közép-magyarországi ASZC Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium is, így az érdeklődők ezen intézmények képzési ajánlatával is megismerkedhettek.

Kőháziné Petik Erika, az NMSZC felnőttképzési vezetője elmondta, hogy az új szakképzési rendszerben két szakma és egy szakképesítés ingyenes. Ennek köszönhetően megnőtt az igény a szakmák, illetve a szakképesítések elsajátítására. Az érdeklődők, az állásbörzén szándéknyilatkozatot tölthettek ki azzal kapcsolatban, hogy mely képzésbe szeretnének bekapcsolódni. Amennyiben összeáll egy tizenkét fős csoport, akkor elindíthatják a képzést.

Hári Ildikó a Szécsényi Járási Hivatal vezetője elmondta, hogy az állásbörzén tizennégy munkáltató képviseltette magát és kilencszázötven álláskeresőt vártak. 

– Általában egy évben két alkalommal, a tavaszi és az őszi időszakban tartunk állásbörzét, azonban koronavírus-járvány miatt erre legutóbb 2019-ben volt lehetőségünk. A szécsényi járás egy halmozottan hátrányos helyzetű járás, ennek köszönhetően magas a munkanélküliség aránya. Sok az alacsony iskolai végzettséggel rendelkező személy, így számukra jóval nehezebb az elhelyezkedés is – mondta el lapunknak Hári Ildikó. Hozzátette: – Éppen ezért örülünk annak, hogy most megtarthattuk az állásbörzét. Az állásbörzével kapcsolatos munkáltatói visszajelzések szerint a vártnál nagyobb volt az érdeklődés az álláshelyek iránt, továbbá a szakképző intézmények által kínált képzések is népszerűek voltak a regisztrált álláskeresők körében. Összességében egy sikeres napot zárhattunk.

A szécsényi karrierbörzén közel száz nyitott álláshely – többek között felszolgáló, gépész, iskolaőr, konyhai kisegítő, kőműves, szociális gondozó – várta az érdeklődőket. A következő állásbörzéket Salgótarjánban április 26-án, Balassagyarmaton április 28-án, Bátonyterenyén szintén április 28-án, Pásztón május 10-én, Rétságon pedig május 26-án rendezik majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában